Pet golova Rakčevića u pobjedi Metalurga

Pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević sa pet golova doprinio je današnjoj ubjedljivoj pobjedi Metalurga protiv danskog Silkeborga sa 32:18 (18:14).
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 23:09h

Pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević sa pet golova doprinio je današnjoj ubjedljivoj pobjedi Metalurga protiv danskog Silkeborga sa 32:18 (18:14).

Impresivna je bila igra Skopljanaca u drugom poluvremenu, u kojem su primili svega četiri gola!

Ovaj meč, inače, nije imao rezultatski značaj, jer su svi putnici u Top 16 fazu bili poznati još juče, kada se i znalo da će Metalurg takmičenje u grupi C završiti na drugom mjestu.

U ekipi Lina Červara najefikasniji je bio Miladin Kozlina sa sedam golova, dok je Darko Stanić dodao 14 odbrana. Kod gostiju Kirkegard i Toft Hansen su postigli po četiri gola.

U drugom meču ove grupe, u duelu ekipa koje ne idu dalje, francuski Šamberi je na svom terenu savladao Sankt Peterburg 33:19 (19:8)

Danas je na terenu bio još jedan crnogorski reprezentativac, Marko Lasica, čiji je Pik Seged poražen u gostima od Fukse Berlina 29:24 (15:10).

U meču, takođe, bez značaja (Fukse Berlin dalje ide kao drugi, Pik Seged kao četvrti u grupi D), Lasica se jednom upisao u listu strijelaca.

Poznati su i šeširi pred žrijeb koji je na programu u utorak u Beču – u prvom šeširu su Hamburg, Vesprem, Vive Targi Kielce i Barselona, u drugom Flensburg, Kil, Berlin, Metalurg, u trećem Čehovski medvjedi, Atletiko Madrid i Dinamo Minsk, te u četvrtom Ademar Leon, Pivovarna, Silkeborg i Pik Seged.

U narednoj rundi LŠ igraće, dakle, i crnogorski reprezentativci Vasko Ševaljević, Rade Mijatović (Dinamo Minsk), Mladen Rakčević (Metalurg), Fahrudin Melić (Gorenje) i Marko Lasica (Pik Seged).

Bonus video: