Petar Kapisoda i zvanično predsjednik RSCG: Glasali ste za crnogorsku djecu

"Prioritet će mi biti razvoj rukometa i afirmacija na dječjem i školskom nivou", rekao je Kapisoda
4189 pregleda 1 komentar(a)
Petar Kapisoda, Foto: Filip Roganović
Petar Kapisoda, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.01.2019. 19:09h

Rukometni savez Crne Gore je dobio četvrtog predsjednika od obnavljanja nezavisnosti, Petra Kapisodu.

Osvajač dvije svjetske bronze sa SR Jugoslavijom, jedan od glavnih igrača prve crnogorske selekcije koja je nastupala na velikim takmičenjima i nekadašnji sportski direktor "lavova", naslijedio je Zorana Radojičića, čiji je mandat morao da se prekine zbog novog Zakona o sportu.

I, kako to obično biva na skupštinama RSCG, za čovjeka kojeg su predložili MRK Sutjeska i MRK Danilovgrad, glasali su svi.

Kapisoda nije imao protivnika, jer Vesko Mujović nije potpisao kandidaturu MRK Jedinstva, ŽRK Jedinstva i MRK Ivangrada.

Nekadašnji sportski direktor Berana i Budućnosti će biti u Kapisodinom Upravnom odboru, zajedno sa Majdom Mehmedović kao predstavnicom aktivnih rukometaša, Milutinom Vušurovićem (Efel motors), Draganom Kujovićem (CGES), Aleksandrom Žurićem (Monteput) i Rankom Jovovićem (NTC logistics).

"Prioritet će mi biti razvoj rukometa i afirmacija na dječjem i školskom nivou", rekao je Kapisoda, uz napomenu da je već sa Ministarstvom sporta pokrenuo projekat školskih takmičenja.

Seniorska reprezentacija je u teškoj poziciji, jer nakon mečeva sa Farskim Ostrvima i Ukrajinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. ima samo bod. Uzgred, Vuko Borozan ne želi da igra...

"Jesam za to da se sa svakim razgovara, ali ne da se bilo ko moli da igra za svoju državu. Loše smo počeli kvalifikacije, a želja nam je da se reprezentacija domogne velikih takmičenja. Cilj mi je i da se mladi treneri selektiraju, koje bismo slali na seminare širom Evrope ili dovodili najbolje trenere da ovdje drže predavanja", istakao je Kapisoda...

Prije vanredne Izborne skupštine, održana je redovna sjednica.

I na njoj već redovna priča - predsjednik Lovćena Vido Đakonović je zamjerio što je materijal za zasjedanje, kao i prošli put, dostavljen tri i po sata prije početka Skupštine, zbog čega je predsjednica Zorica Kovačević još jednom očitala "bukvicu" Radojičiću.

Đakonović, koji je i advokat, imao je i nekoliko primjedbi na Nacrt statuta - o uslovima pomaganja najuspješnijim klubovima, činjenici da je ŽRK Budućnost jedina dobila tri delegata u Skupštini, a svi ostali po jedan, da za počasnog predsjednika RSCG mogu da budu izabrani samo predsjednici UO, Skupštine i čelnici EHF i IHF...

Zbog toga je ostavljeno da se to rješava na novoj sjednici, najkasnije do zakonskog roka, 31. marta.

Bonus video: