Petar Kapisoda od utorka vodi crnogorski rukomet

Kapisodi je jedini protivkandidat Vesko Mujović, nekadašnji rukometaš i direktor Berana, koju je tu funkciju obavljao i u sezonama dominacije Budućnosti
1739 pregleda 1 komentar(a)
Petar Kapisoda, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Petar Kapisoda, Foto: BORIS PEJOVIĆ

Dvije godine nakon što je smijenjen sa mjesta direktora reprezentacije, Petar Kapisoda se vraća u Rukometni savez Crne Gore. I to na najvažniju funkciju - jedan od najboljih rukometaša u istoriji Crne Gore biće novi predsjednik RSCG.

Čovjek koji je sa reprezentacijom SRJ osvojio bronzane medalje na svjetskim prvenstvima 1999. i 2001. godine, a 2008. bio nezamjenljivi član „lavova”, prve crnogorske selekcije koja je igrala na velikom takmičenju (EP u Norveškoj), u utorak će, kako saznaju „Vijesti”, biti izabran na Skupštini RSCG.

Kapisodi je jedini protivkandidat Vesko Mujović, nekadašnji rukometaš i direktor Berana, koju je tu funkciju obavljao i u sezonama dominacije Budućnosti. Legendarni Cetinjanin, međutim, ima veću podršku klubova i moguće je da Mujović povuče kandidaturu, kao svojevremeno Goran Đukanović, kada je bio konkurent Predragu Boškoviću.

Pred RSCG je dosta izazova, pogotovo u muškom rukometu. Liga je svake godine sve slabija, a reprezentacija teško može da se domogne prvog Evropskog prvenstva sa 24 učesnika, jer mora da osvoji makar bod u dvomeču sa velikom Danskom da bi se nadala da će preuzeti Ukrajini 2. mjesto u grupi.

Uzgred, ni najbolji crnogorski sportista za 2017. Vuko Borozan ne igra za „lavove”, koji bi sa njim bili mnogo jači...

Bonus video: