Petar Kapisoda se oprašta 15. juna

Zbogom sportu kojem je mnogo dao reći će 15. juna u Brnu, nakon utakmice sa Češkom, u kojoj će "zlatni lavovi" gotovo sigurno proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj
71 pregleda 20 komentar(a)
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Crna Gora:Švedska, rukomet, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.06.2013. 22:23h

Još u prošlom milenijumu je svaki poznavalac rukometa znao za njega.

Skrenuo je pažnju na sebe u dresovima beogradskih vječitih rivala, sa Lovćenom je igrao četvrtfinale Lige šampiona.

Osvojio je bronze na prvenstvima svijeta 1999. i 2001. godine sa selekcijom SR Jugoslavije, bio u polufinalu Olimpijskih igara u Sidneju, igrao za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Norveškoj i šampionatu planete u Španiji.

Bio je sinonim za uspjehe, jer je u SRJ, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj osvojio čak 12 nacionalnih titula - četiri sa Bosnom, po dvije sa Lovćenom, Partizanom, Crvenom zvezdom i Zagrebom. Nakon svih tih uspjeha, došlo je vrijeme za oproštaj. Jedanaest dana prije 37. rođendana, Petar Kapisoda će reći zbogom rukometu.

I to u dresu koji najviše voli - dresu crnogorske reprezentacije. Zbogom sportu kojem je mnogo dao reći će 15. juna u Brnu, nakon utakmice sa Češkom, u kojoj će "zlatni lavovi" gotovo sigurno proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Sa scene odlazi majstor rukometa, čovjek koji je generacije ljubitelja rukometa oduševljavao golovima i beskompromisnom borbenosti, čovjek koji je igrao sa slomljenim rebrima, prstima, koji nije znao za povredu...

Jednom riječju, džentlmen. I to u jednom od grubljih sportova na svijetu...

Bonus video: