Pirova pobjeda protiv Rusije, juniorke razigravaju za 5. mjesto

79 pregleda 2 komentar(a)
Itana Grbić, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Itana Grbić, Foto: Eurohandball-valencia2015.com
Ažurirano: 29.07.2015. 18:38h

Crnogorske juniorke boriće se za plasman od petog do osmog mjesta na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Španiji, iako su danas savladale pobjednika grupe 1, rukometašice Rusije sa 23:22.

Izabranice Maje Savić su porazima od Danske (21:20) i Njemačke (29:26), nakon dva kola izgubile šanse da budu među dvije najbolje ekipe u grupi i bore se za medalje.

Zato je današnjii duel bio više revijalnog karaktera, pošto je „zbornaja” pobjedama nad istim rivalkama već obezbijedila pobjedu u grupi.

Najefikasnija u ekipi drastično oslabljenog sastava Maje Savić, koji je nastupio u Španiji, danas je bila Itana Grbić sa četiri pogotka, dok su čak pet njenih saigračica postigle po tri gola - Ema Ramusović, Đurđina Jauković, Ivona Pavićević, Esma Muratović i Tamara Jovićević.

Najefikasnija na utakmici bila je Jaroslava Frolova, koja je čak sedam puta tresla mrežu naše ekipe, dok je raspoložena u ekipi Rusije bila još samo Julija Golikova sa pet golova.

Naše rukometašice će razigravati za plasman od petog do sedmog mjesta. Prvi meč imaće u petak od 16 sati sa trećeplasiranom ekipom iz grupe 2, a za to mjesto konkurišu Norveška i Mađarska.

Rusija - Crna Gora 22:23 (12:14)

Valensija - Hala „Pabelon Uni”. Gledalaca: 110. Sudije: Ana Vraneš, Marlis Feninger (Austrija). Sedmerci: Rusija 2(1), Crna Gora 5(3).

Rusija: Golikova 5, Frolova 7, Jegorova 2, Malašenko 2, Alizarjeva 1, Bjelikova 1, Kudravcjeva 1, Markova 1, Vjernigorova 1, Zaharova 1, Kuišnir, Nikitina, Rjabceva, Serdarskaja, Šuljega, Sisjenova.

Crna Gora: Nenezić, Grbić 4, Jauković 3, Jovićević 3, Muratopvić 3, Ramusović 3, Bulatović 2, Arsenijević 1, Čavlović 1, Pejović, Prelević, Senić, Ujkić, Zečević.

Bonus video: