"Plave" apsolutne favoritkinje protiv Savehofa: Prva stepenica ka fajnl-foru

Pobjeda je odavno upisana, ključno je da se uhvati zalet za derbi u Đeru 1. februara
1838 pregleda 0 komentar(a)
Ubijeđena u odlazak na završni turnir: Sanja Vujović, Foto: Luka Zeković
Ubijeđena u odlazak na završni turnir: Sanja Vujović, Foto: Luka Zeković

Ako za ikoga može da se kaže da živi za utakmice, onda su to svakako rukometašice Budućnosti.

Najtrofejniji crnogorski klub nije imao konkurenciju u domaćem šampionatu ni kada je „krnja” Jugoslavija bila „živa”, a kamoli od obnavljanja državnosti.

Sada je i Regionalna liga praktično revijalno takmičenje, zbog čega se sve svelo na Ligu šampiona.

A u njemu će „plave” igrati poslije tačno 70 dana.

I biće apsolutne favoritkinje - na debiju u „Bemax areni”, tim Dragana Adžića večeras (19 časova) dočekuje Savehof.

Pobjeda je odavno upisana, ključno je da se uhvati zalet za derbi u Đeru 1. februara.

- Početne utakmice nisu prava slika naše igre, jer moramo da vidimo gdje smo, u kakvoj smo formi, ali vjerujem da sve može da se nadomjesti dobrom odbranom. Sigurna sam da ćemo opravdati ulogu favorita, jer smo bolji tim i moramo da idemo od početka i da se spremamo za ono glavno, što nam je svima u glavama - fajnl-for - istakla je Sanja Vujović.

Ne računajući Đer, čini se da su rivali u glavnoj fazi slabiji od onih u grupi - Bresta, Ramniku Vlčee i Bitighajma.

- Naša grupa je bila jača nego ona u kojoj su bili Savehof, Krim i Đer. Ali, to ne mora ništa da znači. Mislila sam i da ćemo pobijediti Brest na drugoj utakmici, ali se ispostavilo da je bio kvalitetniji u tom trenutku. Nije dobro prognozirati. Savehof je mlada ekipa, te djevojke nije briga koliko puta će šutnuti sa devet metara. Ako im bude dan, neće nam biti lako, ali vjerujem da ćemo sve to zaustaviti i izaći kao pobjednice - naglasila je srpska internacionalka.

Vujovićeva nije imala veliku minutažu u prvoj polusezoni, u kojoj se vratila rukometu nakon porođaja. Sada bi trebalo da bude glavni adut sa klupe.

- Osjećam se fizički spremno, isto tako i psihički. Spremna sam da dam doprinos, koliko god timu bude potrebno.

Koliko god se trudili da misle o Savehofu, jasno je da je „plavima” u mislima Đer, koji je u srijedu protiv Šiofoka doživio prvi poraz nakon dvije godine u zvaničnim utakmicama i pokazao da je ranjiv.

- Đer je vrlo često djeluje varljivo, priča se da nije nešto svake godine, a stalno osvaja Ligu šampiona. O njemu ne bi trebalo trošiti riječi, voljela bih samo da mi iskoristimo njihov loš dan, ali je i dalje favorit. To je ekipa koja godinama hara, ali je sve moguće. Krim je fina ekipa, zna da igra rukomet, ali nama je cilj fajnl-for i, bez ikakvog potcjenjivanja, mislim da ne bi trebalo da se obaziremo na takve timove - zaključila je Sanja Vujović.

Matea Pletikosić se nada da će „Bemax arena” biti puna i poziva navijače da dođu.

- Srećna sam što je napokon došla sedmica u kojoj počinju utakmice. Dosta dobro smo radile tokom pripremnog perioda, a sada nas čeka šuterski jako raspoložena ekipa. Trebalo bi da uđemo sa velikom energijom, da damo maksimum u odbrani i napadu, da ne potcjenjujemo nijednu igračicu i mislim da će nam to donijeti pozitivan rezultat - jasna je mlada Hrvatica.

Bonus video: