Pobjeda je već upisana

70 pregleda 0 komentar(a)
Bobana Klikovac, Foto: Www.cristipreda.ro
Bobana Klikovac, Foto: Www.cristipreda.ro
Ažurirano: 02.06.2016. 09:55h

Još jedan decembar, sedmi uzastopni, rukometašice Crne Gore će provesti van svoje države. Povod će ovog puta biti Evropsko prvenstvo u Švedskoj, četvrti vezani kontinentalni šampionat na kojem će „lavice” učestvovati.

Pobjedom nad Hrvatskom u martu, mjesecu kada je tim Dragana Adžića obezbijedio i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, osigurana je viza za Skandinaviju. Ostala su još dva meča, u kojima su Crnoj Gori dovoljna tri boda da osvoji 1. mjesto u grupi 4. Do sinoć je uslov bio maksimalan učinak protiv Makedonije i Slovenije, ali je „dežela” iznenadila Hrvatsku (24:23) i dostigla dojučerašnje lidere na vrhu.

Prvi meč je mnogo lakši, bez obzira na to što „lavice” gostuju. Rival je Makedonija, a sve sem pobjede gošći u današnjem susretu u Skoplju (18 časova) predstavljalo bi prvorazrednu senzaciju.

"Očekujem da pobijedimo i da budemo prve u grupi. Daćemo sve od sebe da odigramo kvalitetan meč. Makedonke su dosta promijenile i podmladile sastav, ali to ne znači da ne bi trebalo ozbiljno da ih shvatimo. Od prvog minuta moramo da budemo skoncentrisane i fokusirane na zadatak, a onda će i ishod biti onakav kakvom se nadamo", poručila je Bobana Klikovac.

Igračica mađarskog Debrecina će biti jedina prava pivotmenka u Adžićevom timu u današnjem duelu. Suzana Lazović je tek počela da trenira nakon teške povrede koljena, najbolja mlada kružna napadačica Evrope Ema Ramusović je ostala u Podgorici zbog bolesti, a selektor u posljednje vrijeme ne zove Saru Vukčević.

"Nadam se da ću se nametnuti. Daću maksimum da bih iskoristila svaki ukazani minut", poručila je 20-godišnja Klikovac.

Bonus video: