Podgoričanke mogle i morale ubjedljivije

Budućnost je vodila od početka do kraja meča, a najveću prednost je imala u 37. minutu, kada je bilo 21:14, ali je dozvolila rivalu da do kraja ublaži poraz.
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2011. 20:36h

Nisu blistale, imale su dosta „praznih hodova” u igri, ali su na kraju, ipak, ispunile cilj - rukometašice Budućnosti su u 2. kolu glavne faze Lige šampiona savladale Krim sa 32:29.

Dragan Adžić nije mogao da računa na prvu čuvarku mreže Sanelu Knezović (temperatura) i jednu od najboljih odbrambenih igračica Gabrijelu Kindl (obnovila povredu tetive), zbog čega je vjerovatno i počeo meč sa odbranom 5-1. Postava u kojoj se na desnom krilu iznenađujuće našla Radmila Miljanić, umjesto neprikosnovene Jovanke Radičević, koristila je zbunjenost protivnica - Ana Đokić je postigla četiri gola iz kontri, a Bojana Popović i Katarina Bulatović zaključile seriju 5:0 za vođstvo 9:4 u 17. minutu.

Poslije tajm-auta Marte Bon, tim iz Ljubljane se probudio i sa pet vezanih pogodaka za četiri minuta izjednačio na 11:11. Tada je i Adžić bio primoran da zatraži minut odmora i ubaci Radičevićevu, a Budućnost je opet počela da igra kako zna i na odmor otišla sa plus pet (17:12).

Milena Knežević je već na startu nastavka pogodila za 18:12, a Radičević je u dva navrata u 37. i 38. minutu bila precizna za sedam golova razlike (21:14 i 22:15). Činilo se da Krimu nema spasa, ali je u igri Budućnosti očito nešto nedostajalo. Lopte su gubljene, Jelena Grubišić je odlično branila, a odbrana „plavih” nije bila na ustaljenom nivou...

Slovenke su shvatile da nije sve gotovo. Ubrzale su igru i polako počele da smanjuju prednost, ali nije bilo ni nagovještaja drame, sve dok nakon dva gola Andree Lekić (ukupno 11) i jednim Arijan Gajsman nisu prišle na 28:26 tačno tri i po minuta prije kraja. Tada su igračice Budućnosti, ipak, pokazale da su psihički dobro pripremljene, jer su sa nekoliko staloženih napada rutinski privele utakmicu kraju.

Pred rukometašicama Budućnosti su sada dva gostovanja - Ićaku za šest i Krimu za 18 dana. Potrebna im je bar jedna pobjeda da ožive snove o polufinalu, koje se čeka dugih devet godina. Jasno je, međutim, da Bojana i društvo mogu i moraju mnogo bolje, jer još nisu ni blizu forme u kojoj su bile u prvoj fazi Lige šampiona...

Budućnost - Krim 32:29 (17:12)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 4.500. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska). Sedmerci: Budućnost 7 (6), Krim 5 (5). Isključenja: Budućnost 4, Krim 2 minuta.

Budućnost: M. Vukčević, BARJAKTAROVIĆ (14 odbrana), MILJANIĆ, Radičević 4, ĐOKIĆ 5, Jovanović 5 (3), A. Bulatović, PECEVSKA, POPOVIĆ 5 (3), Marković, S. Vukčević, K. BULATOVIĆ 6, Mehmedović 3, KNEŽEVIĆ 4.

Krim: Grubišić (11 odbrana i sedmerac), STEFANIŠIN (tri odbrane), Vergeljuk, MAVSAR 1, Gajsman 1, BODNJEVA 3, VARLEC 5, Puš, Koren 1, Janković 1, PENEZIĆ 2, ČEČKOVA 2, Zrnec 2, LEKIĆ 11 (5).

Izjave

Dragan Adžić, trener Budućnosti: Zahvalio bih se igračicama na izuzetnoj borbenosti i izraženoj želji, što nam je i donijelo pobjedu, kao i publici, koja nam je, kao i mnogo puta do sada, bila osmi igrač. Krim je bio očekivano dobar, ali smo u prvom poluvremenu ispunili sve što smo dogovorili i to nam je donijelo izuzetnu prednost od 17:12. U nastavku se osjetilo u kakvoj smo situaciji, jer nismo imali dovoljno igračica u rotaciji, došlo je do pada i stvari koje nismo smjeli da dopustimo, a to je puno lakih golova. Mislim da je sada našoj javnosti jasno da još poneko igra rukomet i da je put do velikog uspjeha trnovit. Poslije dva kola svi imamo po dva boda, iako je neko vjerovatno mislio da bi trebalo da se prošetamo kroz ovu grupu. Igra i naša i Krima obećava uzbudljivu borbu do kraja za prva dva mjesta. Nas u nedjelju očekuje gostovanje u Španiji i nadam se da ćemo se još bolje spremiti i pokušati da napravimo prvi brejk.

• Koliko ste daleko od prave forme?

- Došli smo sa 20 golova na 32, pa je jasno da je napad bio bolji. Poziciona odbrana je u čitavom meču bila veoma dobra, ali neke stvari moramo da popravljamo. Normalno, niko nije u idealnoj formi u februaru. U svakom slučaju, zadovoljan sam pomakom u odnosu na prethodnu sedmicu i uvjeren sam da ćemo biti još bolji u sljedećem meču.

Anđela Bulatović, bek Budućnosti: Jako sam srećna što smo osvojile dva boda i nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće. Hvala saigračicama, stručnom štabu, kao i navijačima, koji su priredili spektakl. U prvom poluvremenu odbrana je bila veoma dobra, dok smo u nastavku popustile u povratku i branjenju brzog centra, pa smo primile više golova nego što je trebalo.

Marta Bon, trener Krima: Čestitam Budućnosti, ekipi koju veoma poštujemo. Utakmica je bila uzbudljiva, a mi smo djelovale nervozno, dopustile smo da nas neke druge stvari izbace iz ritma. To nije bio pravi Krim. Srećne smo što smo igrale u ovakvoj atmosferi i nadam se da će ovakvih utakmica biti više, da će slično biti i u Ljubljani. Grupa je veoma izjednačena, sitnice će da odlučuju, možda čak i jedan gol.

Papirići odložili početak utakmice

Duel Budućnosti i Krima je trebalo da počne u 19.30 časova, ali je kasnio 12 minuta. Razlog je navijački performans - pred sam početak susreta, uz već poznato odbrojavanje („deset, devet, osam...”), iz svih krajeva „Morače” krenuli su da lete papirići.

Teren je bio zatrpan, kao na južnoameričkim stadionima, pa je trebalo vremena da se sve očisti. U prvi mah su djeca koja treniraju u klubu krenula da sklanjanju papire rukama i nogama. Ubrzo su donesena dva velika džogera, koja su pomogla da se sve završi brže nego što je u prvi mah očekivano.

Papirići su, međutim, stvarali probleme igračicama oba tima tokom meča, jer su zadržavali na lopti svaki put kada bi izašla van terena. Kao što je poznato, u rukometu se koristi i ljepilo, koje je dodatno otežavalo situaciju.

Galerija

Bonus video: