Podmlađena Budućnost ima blistavu budućnost

Najmlađi tim koji je podgorički velikan ikada imao je dominirao protiv njemačkog prvaka Bitighajma, slavio sa čak 32:24 i najavio velike domete
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2017. 18:45h

Nova Budućnost ima šampionsku budućnost - na otvaranju sezone u Ligi šampiona, najmlađi tim koji je podgorički velikan ikada imao je dominirao protiv njemačkog prvaka Bitighajma, slavio sa čak 32:24 i najavio velike domete.

Ne ove, možda ni sljedeće sezone, ali će za koju godinu tim Dragana Adžića, ako ostane na okupu, konkurisati za treću titulu prvaka Evrope.

Navijači i ljubitelji rukometa su čekali pravu Milenu Raičević na velikoj sceni još od polufinala i finala Evropskog prvenstva u Srbiji 2012. godine, kada je odigrala nestvarno i dovela „lavice” do trona. Četiri godine je bila u sjenci Kristine Neagu, imala je i problema sa povredama, ali je ove sezone dobila pravo da drži sve konce igre u svojim rukama.

Ako je suditi po onome što je večeras viđeno u „Morači”, biće nerješiva enigma za sve rivale - kapitenka „plavih” je dala šest golova, podijelila mnogo fenomenalnih asistencija, diktirala igru u napadu, blistala u odbrani...

Đurđina Jauković je konačno imala dovoljno pravih lopti da pokaže kakav „top” ima u ruci, Đurđina Malović i Sanja Premović, koja je fenomenalno pogađala kada je tim upao u krizu sredinom 2. poluvremena, dokazale da mogu da pokriju poziciju desnog beka, a poseban plus je na crti.

Tamo gdje je prethodnih šest sezona neprikosnovena bila Dragana Cvijić, sada su teret podijelile dvije mlade djevojke - 20-godišnja Ema Ramusović i 18-godišnja Tatjana Brnović i odradile sjajan posao, pogotovo u odbrani.

Da uljepša kraj, posljednja tri minuta je na poziciji pivotkinje odigrala 16-godišnja Ivana Godeč i na debiju u Ligi šampiona dala posljednji gol za ovacije u „Morači”, gdje je atmosfera konačno bila prava. Na tribinama je bilo 1.700 gledalaca, a biće ih i više, jer im je ovaj mladi tim poslao pravu pozivnicu...

"Presrećna sam zbog utakmice, jer smo sa novim sastavom ubjedljivo pobijedile Bitighajm. Jako smo ušle u meč, odigrale odlično prvo poluvrijeme, u drugom imale mali pad, ali smo se izvukle. Sada ćemo da uživamo u ovoj pobjedi, a već od ponedjeljka se spremamo za Vajpers. Bilo je malo više publike nego dosad, ali vjerujem da smo igrom, borbom i željom zaslužile da je bude još više", rekla je Raičevićeva.

Drugi meč grupe D igra se u nedjelju (19 časova), kada Mec dočekuje norveški Vajpers.

Budućnost - Bitighajm 32:24 (17:10)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 1.700. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Budućnost 3 (2), Bitighajm 4 (3). Isključenja: Budućnost 8, Bitighajm 10 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (10 odbrana), Batinović (četiri odbrane i sedmerac), Marinović, UJKIĆ 2, JAUKOVIĆ 9, Pletikosić, Laslo, Knežević, Godeč 1, MALOVIĆ 5 (2), Premović 4, Brnović 2, Batinović, PAVIĆEVIĆ, RAMUSOVIĆ 2, RAIČEVIĆ 6, Grbić 1.

Bitighajm: VESTER (sedam odbrana i sedmerac), Salamaha (šest odbrana), Biltoft 1, Rozmalen 4, Laurenrot, N. MILER 4, Smets 1, Ivancok, S. Voler, ŠULCE 2, KUDLAČ-GLOC 5, Naidzanivičus 4 (3), Hundal 1, F. VOLER, S. Miler, MALESTEJN 2.

Galerija

Bonus video: