Pojedinim igračima se duguje od 12 do 15 zarada

"U vašem saopštenju je navedeno da će uprava biti formirana na kraju sezone, a ona je nama obećana odmah poslije izbora u novembru i još pet puta poslije toga, a klub još funkcioniše bez uprave i predsjednika", kažu igrači
61 pregleda 2 komentar(a)
Lovćen-Partizan, Foto: Zoran Đurić
Lovćen-Partizan, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2014. 19:23h

Na saopštenje Prijestonice o problemima u RK Lovćen, reagovali su igrači i stručni štab, koji su otkrili šta ih tišti.

I njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Iznenađeni smo vašim saopštenjem upućenim nama preko medija, s obzirom na to da se mi nijesmo obraćali vama, putem medija, o situaciji u klubu. Naš put je bio da rješenje nađemo zajedničkim razgovorom u prostorijama RK Lovćen, daleko od javnosti. Tako da posljednjih sedam dana apelujemo i molimo određene ljude u Opštini zadužene za klub da dođu i nađemo zajedničko rješenje, na šta su se oni oglušili.

Zatečeni smo vašom izjavom da zarade idu redovno, jer da je tako ne bi bilo štrajka. Igrači su u sezoni 2012/2013. na potpisan ugovor od 10 mjesečnih zarada primili svega šest, a u sezoni 2013/2014. od takođe 10 plata primili pet (nijesmo naveli da se igračima duguje određeni iznos iz sezona prije toga, iako se Opština prihvatila toga kao osnivač kluba). Što znači da, ako sve saberemo, pojedinim igračima (koji su trenutno u klubu) se duguje od 12 do 15 plata.

Iz ovoga je lako izvesti zaključak koliko je istinita tvrdnja navedena u saopštenju Opštine da se mjesečne zarade servisiraju redovno. Igrači u ovom trenutku od pet zaostalih plata za tekuću sezonu traže dvije. Kakva bi bila vaša reakcija kad bismo tražili sve ono što smo zaradili?

U vašem saopštenju je navedeno da će uprava biti formirana na kraju sezone, a ona je nama obećana odmah poslije izbora u novembru i još pet puta poslije toga, a klub još funkcioniše bez uprave i predsjednika. Osvojili smo titulu onamo gdje je sportisti osvajaju, a vi je možete izgubiti za zelenim stolom vašom „ljubavlju” prema ovom klubu, s obzirom na to da se niko od vas nije udostojio ni da nam čestita osvojenu titulu.

Za dobrobit RK Lovćen i mogućih sankcija koje mogu snositi buduće generacije, mi smo i dalje spremni za razgovor prije planiranog puta u Nikšić. U suprotnom, ostajemo pri svom stavu da utakmice nećemo igrati”, piše u saopštenju igrača i stručnog štaba.

Bonus video: