Popović: Zbog ovakvih navijača se vrijedjelo vratiti

Kada uđeš u salu da se zagrijavaš i vidiš da je dvorana već puna, zahvati te euforija. Još kada su „varvari” počeli da pjevaju, atmosfera je dostigla vrhunac. To je specifično za Podgoricu, to mi je nedostajalo svih ovih godina
82 pregleda 0 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Savo Prelević
Bojana Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2011. 23:04h

Osam sezona bilo je protkano neuspjesima, neostvarenim snovima... Budućnost više nije bila sila u Ligi šampiona, ali se vratila na veliku scenu - pobjedom nad Olčimom, kolo prije kraja glavne faze, osigurala je plasman u polufinale.

Nakon devet godina, u „Morači” će se ponovo igrati mečevi za odlazak u veliko finale. I ponovo će „plave” predvoditi Bojana Popović, koja je nakon posljednjeg neuspjeha, 2002. godine, otišla u Dansku.

Vratila se prošlog ljeta kao najbolja svjetska rukometašica i odvela svoj tim ka velikom uspjehu... Bilo je, doduše, prepreka na tom putu, nakon poraza od Ićaka situacija je djelovala veoma loše, ali se sve završilo na najbolji mogući način.

- Ićako je dobio svakoga kući, protiv nas je odigrao odlično. U Španiji nismo bile na svom nivou, ali smo kući bile pune snage i elana. Brejk u Ljubljani nam je omogućio da lakše igramo odlučujući meč sa Olčimom. Znale smo kvalitete rivala, ali nismo previše razmišljale o Rumunkama. Spremale smo našu igru - kaže Popović.

• Protiv Olčima si prošle godine igrala finale Lige šampiona. Kolika je razlika između prošlogodišnjeg i sadašnjeg tima iz Vilčee?

- To je ekipa koja ima više kvalitetnih igračica nego ijedna druga u Evropi. Ipak, razumijem te djevojke, promijenile su tri trenera u sezoni i bilo im je teško da se snađu. Neke su više voljele jednog, neke nekog drugog trenera. Trebalo se stalno privikavati na novi sistem, one nisu mogle da se pronađu u svemu tome. Ni Voina nije mogao ništa da promijeni, mada je Olčim sa puno elana i želje došao u Podgoricu. Nismo mu, međutim, dozvolile da se razigra. Odbrana je bila sjajna, Sanela je branila izvanredno, a u napadu su mnoge igračice bile razigrane.

• Da li ćete protiv Ićaka razmišljati kako da izaberete protivnika u polufinalu?

- Nećemo da kalkulišemo. Cijele godine se trudimo da pobjeđujemo, jer nam to podiže samopouzdanje. Trijumfi održavaju mentalni sklop ekipe.

• Hoće li vam poraz u Estelji biti dodatni motiv?

- Motiv uvijek postoji. Svaku utakmicu želimo da igramo na vrhunskom nivou, tako će biti i u nedjelju.

Na Bojanu je poseban utisak ostavila atmosfera na utakmici sa Olčimom, jer je publika u „Morači” napravila spektakl kakav vjerovatno nije u posljednjih devet godina.

- Bilo je fantastično. Uživala sam. Kada uđeš u salu da se zagrijavaš i vidiš da je dvorana već puna, zahvati te euforija. Još kada su „varvari” počeli da pjevaju, atmosfera je počela da se diže do vrhunca. To je specifično za Podgoricu, to mi je nedostajalo svih ovih godina. Zbog toga se vrijedjelo vratiti - zaključila je djevojka koja je pet puta osvojila Ligu šampiona.

Podgoričanke u nedjelju igraju posljednji meč u grupi 1 sa Ićakom. Tada će saznati da li će im protivnik u polufinalu (utakmice se igraju 9/10. i 16/17. aprila) biti Đer ili Larvik. Ako budu igrale kao protiv Olčima, možda to i neće biti toliko bitno...

Ana ima sjajan osjećaj za igru

Slučajno ili ne, tek dvije najvažnije pobjede u sezoni poklopile su se sa povratkom Ane Radović na teren.

Djevojka koja pokriva poziciju srednjeg beka je gotovo tri mjeseca odsustvovala zbog povrede ramena, ali je u Ljubljani protiv Krima i sa Olčimom u "Morači" bila izvanredna. To ističe i Bojana.

- Ana je mnogo inteligentna, zna da čita poteze protivnika i da to kažnjava. Ne igra po automatizmu, ima sjajan osjećaj za igru. S obzirom na to da naši protivnici često igraju flaster, ona koristi taj prostor. Ne davi loptu, u svakom momentu je sposobna da nađe pravo rješenje.

Bonus video: