Poslastica u polufinalu - Srbija protiv Hrvatske

Zahvaljujući pobjedi Poljske protiv Njemačke , Danska je, uz pobjedu nad Švedskom, u foto finišu prestigla “pancere” i posljednja izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 23:16h

Zahvaljujući pobjedi Poljske protiv Njemačke (33:32), Danska je, uz pobjedu nad Švedskom (31:24), u foto finišu prestigla “pancere” i posljednja izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Srbiji. Danci, koji su u drugoj fazi zabilježili sve tri pobjede, u polufinalu će igrati protiv Španije...

- Čudo je moralo da se dogodi da bismo prošli u polufinale, i ono se i desilo, a mi smo veoma srećni. Bilo je očigledno da nas je pobjeda Poljaka ohrabrila da odigramo dobar meč. Uvijek je lakše igrati kada imaš nešto za šta ćeš igrati. Šveđani nijesu imali motiv da pruže najbolju partiju - rekao je selektor Danske Ulrik Vilbek.

Pobjedom nam Slovenijom (35:32), Španija je zadržala prvo mjesto u grupi

- Danska je odličan tim sa nekoliko izuzetnih pojedinaca, a igra na najvišem nivou. Mi želimo pobjedu, ali je polufinale uvijek teško, ma s kim da igrate. Oba tima imaju veliki kvalitet, a mi želimo da pobijedimo jakom odbranom i napadom - rekao je selektor Španije Valero Rivera.

Poslastica u polufinalu je okršaj Srbije i Hrvatske. Srbija je sinoć u posljednjem meču Glavne runde poražena od Makedonije (19:22).

- Ovaj meč nam je poslužio da se odmorimo jer nije imao baš nikakvog značaja. Samo nam je polufinale u glavi i meč sa Hrvatskom - kazao je kapiten Srbije Momir Ilić.

Ni Hrvati nijesu slavili u generalnoj provjeri za polufinale, ali nijesu ni izgubili meč sa Mađarskom (24:24). Selektor Hrvata Slavko Goluža je ulogu favorita dodijelio Srbiji, pošto će imati podršku velikog broja gledalaca u Beogradskoj Areni, ali je najavio da će Hrvatska ući hrabro i da se ne boji protivnika.

- Želimo da pobijedimo u polufinalu, jer imamo veliko srce - rekao je Goluža.

Sada već bivši šampion Evrope, ali još uvijek aktuelni svjetski i olimpijski šampion Francuska od razočaravajućeg šampionata se oprostila remijem sa Islandom (29:29), zahvaljujući kojem je zauzela šesto, posljednje mjesto u grupi, odnosno tek 11. mjesto na šampionatu.

Veliki tragičari su Makedonci, koji su uz malo više sreće mogli i do polufinala, čak i juče, da je Švedska savladala Dansku. Makedonci će, zasigurno, dugo žalili zbog remija protiv Švedske, te poraza od Njemačke (23:24) i Danske (32:33). Ipak, za utjehu im ostaje borba za peto mjesto protiv Slovenije koje donosi kvalifikacije za Olimpijske igre...

- Ova reprezentacija je postigla najbolji uspjeh u istoriji, što je fenomenalno. Imali smo podršku navijača koji su nam mnogo pomogli. Meč protiv Slovenije nam može puno toga donijeti - rekao je selektor Makedonije Zvonko Šundovski.

Rezultati (3. kolo) - Grupa 1 (Beograd): Poljska – Njemačka 33:32 (18:17), Danska – Švedska 31:24 (18:17), Srbija – Makedonija 19:22 (10:11).

Tabela: Srbija 7, Danska 6, Makedonija 5, Njemačka 5, Poljska 5, Švedska 2.

Grupa 2 (Novi Sad): Francuska – Island 29:29 (12:15), Španija – Slovenija 35:32 (15:15), Mađarska – Hrvatska 24:24 (13:12).

Tabela: Španija 9, Hrvatska 7, Slovenija 4, Mađarska 4, Island 3, Francuska 3.

RASPORED Petak Polufinale Danska – Španija (17.45) Srbija – Hrvatska (20.15) Meč za 5. mjesto Makedonija – Slovenija (15.15)

Bonus video: