Posljednji pokušaj da se stigne do pobjede

Nakon svih lomova, „crveni“ imaju priliku da protiv prosječne selekcije stignu do prve pobjede u grupi, odnosno da savladaju izabranike Šloma Hofmana sa pristojnih šest golova razlike..
0 komentar(a)
Rukometaši, Foto: Savo Prelević
Rukometaši, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2011. 21:40h

Neuspjeh u Izraelu otkrio je sve slabosti rukometne reprezentacije Crne Gore, koja će večeras (18 časova) u Nikšiću pokušati da se iskupi za poraz u Rišon Le Zionu.Izabranici Miodraga-Miška Popovića imaju obavezu pred domaćom publikom da pruže maksimum, bez obzira što su Osmajić, Rakčević i drugovi izgubili sve šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo, 2012. u Srbiji.

Nakon svih lomova, „crveni“ imaju priliku da protiv prosječne selekcije stignu do prve pobjede u grupi, odnosno da savladaju izabranike Šloma Hofmana sa pristojnih šest golova razlike (zbog boljeg međusobnog skora).

- Prethodnih dana smo razgovarali i dogovorili se da damo sve od sebe kako bismo zabilježili pobjedu. Igramo pred domaćom publikom i imamo obavezu da se izdignemo iznad problema. Izrael nije ekipa od koje treba da se strijepi, ali kada izgubite od takvih ili sličnih reprezentacija, onda svakako nešto nije u redu. Ne bih se vraćao na našu prvu utakmicu, ali ona je pokazala da treba obratiti pažnju na Halifija. Ipak, sve zavisi od nas, jer gosti ne mogu da dobiju epitet vrunske reprezentacije, naprotiv. Prethodnih dana bilo je rovitih. Ipak, nadam se da ćemo svi biti spremni - kazao je čuvar mreže Crne Gore Rade Mijatović.

Nakon što su pozitivni rezultati u grupi 4 izostali, teško je povjerovati da će dvorana Sportskog centra biti ispunjena na oproštaju selektora Popovića. Ipak, u našem taboru priželjkuju podršku sa trebina.

- Volio bih da publika dođe u što većem broju. Mogu da obećam borbenost, a iz takvog pristupa i pobjeda će doći. Protivnik je ohrabren i osokoljen nakon pobjede na svom parketu. Sigurno će pokušati još jednom da nas savladaju. Ovog puta će im to teško poći za rukom, čuda se ne dešavaju svaki dan - zaključio je Mijatović, inače rođeni Nikšićanin.

Bonus video: