Povratak stare garde

"Drago mi je da smo ponovo zajedno, da su svi na raspolaganju selektoru, što nas sve raduje, i što je dobro za reprezentaciju", kazao je “Vijestima” kapiten Mrvaljević.
124 pregleda 0 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Draško Mrvaljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2011. 22:14h

Prvi put od završetka neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji (pobjeda i pet poraza), muška rukometna reprezentacija Crne Gore okupiće se na Cetinju od 31. oktobra do 6. novembra, u okviru takozvane “EHF nedjelje”.

To je period u kojem se igraju mečevi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Španiji, ali je Crna Gora slobodna u prvom kolu grupe 3. u kojem se 2. i 5. novembra sastaju Belgija i Letonija (po jednom kući i u gostima).

Selektor Zoran Kastratović danas je saopštio spisak od 19 igrača za ovu akciju, a među pozvanima ima i onih koji su preskočili posljednje mečeve reprezentacije, nezadovoljni odnosom Saveza prema igračima koji su januara 2008. godine prvi od kolektivnih sportova izborili plasman na neko veliko takmičenja.

Uz kapitena Draška Mrvaljevića i desnog beka Žarka Markovića, od prve, odnosno druge garniture reprezentacije ponovo su na spisku Rade Mijatović, Vladimir Osmajić, Zoran Roganović, Igor Marković...

Povratnici su i mladi Vasko Ševaljević, Marko Lasica i Stevan Vujović (ispao sa spiska kod Miška Popovića zbog nediscipline), kao i desni bek Dušan Tomić, koji je bio na spisku kod selektora Ranka Popovića i Kasima Kamenice (kod kojeg, međutim, nije odigrao ni meč).

"Drago mi je da smo ponovo zajedno, da su svi na raspolaganju selektoru, što nas sve raduje, i što je dobro za reprezentaciju. Biće to dobra prilika da obnovimo neke stvari, i da se malo bolje upoznamo sa selektorom. Vjerujem da može biti samo bolje, idemo dalje, a mi ćemo dati sve od sebe da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prođemo štpodalje", kazao je “Vijestima” kapiten Mrvaljević.

Jedino novo ime je desni bek skopskog Vardara, 24-godišnji Marko Simović, rođeni Budvanin, koji ima makedonsko državljanstvo, a nastupao je za juniorsku selekcije Makedonije.

Pored selektora Kastratovića, u stručnom štabu su i treneri Jovica Barjaktarović i Goran Simić.

Okupljanje reprezentacije je 31. oktobra u 11 časova u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore.

Spisak

Golmani

Rade Mijatović (Antekera, Španija)

Marko Rajković (Sutjeska)

Nebojša Simić (Lovćen)

Krila

Igor Marković (Lovćen)

Mirko Majić (Sutjeska)

Fahrudion Melić (Gorenje, Slovenija)

Marko Lasica (Kangas, Španija)

Pivoti

Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija)

Nemanja Grbović (Lovćen)

Bekovi

Vladimir Osmajić (Cimos Koper, Slovenija)

Vasko Ševaljević (Amaja sport, Španija)

Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka

Žarko Pejović (Antekera, Španija)

Stevan Vujović (Vardar, Makedonija)

Zoran Roganović (Lund, Švedska),

Žarko Marković (Metalurg, Makedonija)

Marko Drašković (Lovćen)

Dušan Tomić (SMV Vernon, Švajcarska)

Marko Simović (Vardar, Makedonija)

Bonus video: