Preminuo Nebojša Vujisić

Predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore, čovjek koji je ostavio dubok trag kao arbitar i bio jedan od najcjenjenijih evropskih delegata, iznenada je umro u Špilbergu, gdje je otišao da gleda trku Formule 1
32676 pregleda 3 komentar(a)
Iznenada preminuo u Austriji: Nebojša Vujisić (Foto: Privatna arhiva)
Iznenada preminuo u Austriji: Nebojša Vujisić (Foto: Privatna arhiva)
Ažurirano: 29.06.2019. 21:32h

Sve je u junu u crnogorskom rukometu djelovalo kao bajka - ženska reprezentacija je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, rukometaši nadmoćno stigli do šampionata Evrope, žrijeb je bio dobar i za jedne i za druge... A onda je iz Austrije stigla tragična vijest - preminuo je Nebojša Vujisić.

Predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore, čovjek koji je ostavio dubok trag kao arbitar i bio jedan od najcjenjenijih evropskih delegata, iznenada je umro u Špilbergu, gdje je otišao da gleda trku Formule 1. Srce velikog Vuje je prestalo da kuca...

Vujisić je bio jedan od simbola našeg rukometa. Rođen je 1. maja 1969. i godinama je bio dio najboljeg crnogorskog sudijskog para, sa svojim kumom Predragom Pavićevićem. Dijelio je pravdu u svim najtežim mečevima u domaćem rukometu, kao i u evropskim kupovima.

Karijeru arbitra je završio 2010. godine i odmah postao delegat EHF-a. Kao delegat, posmatrač i supervizor je u prethodnih devet sezona bio akter više od 100 reprezentativnih i klupskih mečeva. Uzgred, bio je najzaslužniji za proboj crnogorskih arbitara na međunarodnu scenu i njihovu stalnu edukaciju i napredovanje.

Bio je najsrećniji čovjek na svijetu 16. juna, kada je u Skoplju bio delegat na utakmici Sjeverna Makedonija - Grčka, a njegov 21-godišnji sin Marko u paru sa Stefanom Ivanovićem sudio seniorima Švedske i Austrije u Stokholmu. Baksuznih 13 dana kasnije, srce ga je izdalo.

Na svijetu često nema pravde, najbolji prerano odlaze. Zbogom, dobri Vuja.

Bonus video: