Profesor našao novi angažman: Vodiće rukometašice Srbije

Obradović je do 1. novembra prošle godine bio selektor rukometaša Crne Gore, ali je dao ostavku nakon diskusije sa rukometašem Stevanom Vujovićem, koji je nezvan banuo na trening reprezentativaca, i to dva dana pred prvi duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Švedskom
65 pregleda 6 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ljubomir Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2017. 20:26h

Novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije je Ljubomir Obradović, koji je na tom mjestu zamijenio Dragicu Đurić.

Obradović je do 1. novembra prošle godine bio selektor rukometaša Crne Gore, ali je dao ostavku nakon diskusije sa rukometašem Stevanom Vujovićem, koji je nezvan banuo na trening reprezentativaca, i to dva dana pred prvi duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Švedskom.

Obradović je vodio juniore Jugoslavije do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2000. godine, a osvajao je titule kao trener Crvene zvezde i makedonskog Vardara. Poslije šest uzastopnih titula u Portugalu sa Portom, popularni Profesor je sjeo na klupu crnogorskih rukometaša.

Obradoviću je, kako je na nedavnoj Skupštini saopštio predsjednika Upravnog odbora RSCG Zorana Radojičića, Rukometni savez Crne Gore ostao dužan 16.000 eura.

Pored Obradovića, za klupu ženskog nacionalnog tima Srbije konkurisali su Pljevljak Radan Rovčanin (bivši trener Rudara i Bisera), Nenad Kraljevski (bivši trener Mojkovca), Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina.

Osim ženske selekcije Srbije, Upravni odbor Rukometnog savez Srbije jednoglasno je za selektora muške reprezetacije izabrao Jovicu Cvetkovića.

Bonus video: