Prošle sezone pauzirala zbog dopinga, sad je prijetnja za Crnu Goru

Skorobogatčenko je propustila cijelu sezonu 2017/2018, a pravo nastupa je stekla 1. avgusta
65 pregleda 0 komentar(a)
Antonjina Skorobogatčenko, Foto: Reuters
Antonjina Skorobogatčenko, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2018. 12:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Rusija igra u znatno drugačijem sastavu nego prošle godine u Njemačkoj, gdje je neslavno završila nastup katastrofalnim porazom od Norveške u četvrtfinalu (34:17).

U timu je samo osam igračica koje su savladale Crnu Goru u Oldenburgu, a vratile su se dugogodišnje reprezentativke Ana Sedojkina, Ana Senj i Polina Kuznjecova.

Najzvučnije ime od mlađih je po svemu Antonjina Skorobogatčenko.

U pitanju je 19-godišnji srednji bek, koji je na tri takmičenja za mlađe kategorije bio u najboljoj postavi i ima tri medalje (zlato i dva srebra). Posljednje srebro, sa Evropskog prvenstva za juniorke, oduzeto joj je zbog doping skandala.

Naime, Skorobogatčenko, Marija Dudina i Marija Duvakina su bile pozitivne na meldonijum, koji je „proslavila” Marija Šarapova. Zbog toga je Rusiji oduzeto srebro, a njih tri su prvobitno suspendovane 20 mjeseci, potom im je kazna smanjena na 15, a na kraju na 12.

Skorobogatčenko je zbog toga propustila cijelu sezonu 2017/2018, a pravo nastupa je stekla 1. avgusta.

I igra standardno u Kubanju iz Krasnodara, na čijoj klupi sjedi upravo Trefilov. Prosjek u ruskoj Superligi joj je 7,3 gola, a protiv Francuske je jednom zatresla mrežu, kada je mijenjala neprikosnevnog prvog desnog beka Rusije, Anu Vjahirevu.

Bonus video: