Prve provjere za kombinovani tim

Podmlađena rukometna reprezentacija Crne Gore danas (18) igra sa Italijom, a sjutra (20) sa Hrvatskom u Poreču
400 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore na treningu
Rukometaši Crne Gore na treningu

Kao po tradiciji, rukometaši Crne Gore godine počinju u Hrvatskoj, gdje će danas i sjutra nastupati na „Croatia cupu”.

Za razliku od prethodnih učešća, „lavovi” će ovog puta biti u kombinovanom sastavu, jer selektor Zoran Roganović ne može da računa na šest standardnih reprezentativaca, kao ni praktično već otpisanog Vuka Borozana.

Zbog toga će šansu danas protiv Italije (18 časova) i sjutra u duelu sa Hrvatskom (20 sati) dobiti mlađi rukometaši, koji bi trebalo da u budućnosti nose igru nacionalnog tima.

„Od početka je bio cilj da reprezentacija bude kombinovana, da igraju nove nade, kako bismo proširili bazu, jer samo tako je moguće napraviti rezultat. Nikoga ko nije tu nisam prekrižio, jer je nekima potreban odmor i izašao sam im u susret. Tokom godine, kada su kvalifikacije i opterećeni smo rezultatom, nemamo prostora da priključimo mlađe i isprobamo ih”, rekao je Roganović.

„Lavovi” su se okupili 27. decembra i trenirali u Podgorici četiri dana, a juče su otputovali u Poreč.

„Momci su četiri dana u ‘Verdeu’ odradili na pravi način, pokazali su veliku želju i vidljiv je napredak na svakom treningu. Podijelili smo igračima program, na kojem bi trebalo da rade kada se vrate u klubove. Cilj nam je da na ovom turniru pokažemo da možemo da imamo bazu od 20 igrača, da ne zavisimo od dva-tri najbolja, hoće li doći, hoće li biti povrijeđeni... Neophodna nam je širina. Ovo jeste prijateljski turnir, ali želimo da se pokažemo u što boljem svjetlu”, zaključio je Roganović.

Bonus video: