Rade Mijatović u Metalurgu

Mijatović će zauzeti mjesto Petra Angelova, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa Metalurgom, i dogovorio prelazak u redove gradskog rivala, Vardara.
1 komentar(a)
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Rade Mijatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2013. 00:08h

Ono što nam je direktor Metalurga Levče Kitevski najavio 11. septembra, na treningu skopskog kluba u “Morači”, dan uoči meča sa Lovćenom u SEHA ligi, pretočeno je u djelo – golman crnogorske reprezentacije Rade Mijatović novi je član Metalurga.

Kako navode crnogorski mediji, Mijatović će u srijedu, po dolasku u Skoplje, potpisati jednogodišnji ugovor, i tako riješiti pitanje kluba, nakon odlaska iz Dinamo Minska, što je posebno važno za crnogorsku reprezentaciju, koju u januaru očekuje Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Mijatović će zauzeti mjesto Petra Angelova, koji je juče (na sopstveni zahtjev) sporazumno raskinuo ugovor sa Metalurgom. Makedonski mediji pišu da je Angelov dogovorio prelazak u redove gradskog rivala, Vardara, te da će biti predstavljen u četvrtak.

Trenera Vardara Zoran Kastratović je, naime, kako pišu makedonski mediji, nezadovoljan dosadašnjim učinkom golmana (Strahinja Milić, Zlatko Daskaloski, Inaki Malumbres), pa je odlučio da iskoristi ovu priliku i dovede Angelova, koji je bio nezadovoljan minutažom u Metalurgu pa je želio više prostora kako bi se nametnuo selektoru Makedonije Ivici Obrvanu uoči EP u Danskoj.

Dolaskom Mijatovića, itekako je zaoštrena konkurencija među stativama u Metalurgu, a trener Lino Červar će biti na slatkim mukama da bira između Mijatovića, Mojkovčanina Darka Stanića, golmana srpske reprezentacije, i makedonskog reprezentativca Nikole Mitrevskog, koji brani u odličnoj formi od početka sezone.

Bonus video: