Radičević: Igraćemo bolje nego u Brazilu

„Poslije lošeg rezultata, a i igre u Brazilu, želimo da protiv Rusije pokažemo da ova reprezentacija ima veliki kvalitet”, kaže desno krilo Đera
78 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.03.2012. 10:02h

Trenirale su juče, isto će uraditi i danas i to bi bilo to. Već sjutra, rukometašice Crne Gore igraju veliku utakmicu - u „Morači” dočekuju veliku Rusiju, ekipu koja je osvojila tri uzastopne titule prvaka svijeta prije nego što je prije tri mjeseca predala krunu Norveškoj.

„Crvene” veoma dobro poznaju „zbornaju”, jer su sa njom igrale i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo - u Podgorici je bilo 28:28, a u Čehovu je Crna Gora slavila 31:28.

Dvije ekipe srele su se i na šampionatu Starog kontinenta, a Maja Savić i drugarice su trijumfovale 24:22 nakon nevjerovatnog preokreta.

Baš kao što je Marija Jovanović prije 15-ak dana prvi put igrala u „Morači” nakon odlaska iz Budućnosti, sada će to uraditi i Jovanka Radičević.

Ona neće biti na suprotnoj strani kao sjajni lijevi bek, koji je baš u meču Budućnost - Olkim lakše povrijedio lijevo rame, zbog čega preskače dvomeč sa Rusijom.

„Srećna sam kada se vratim u „Moraču”, među svoje, kada se sretnem sa djevojkama sa kojima sam dugo godina igrala. Uzgred, uvijek imam neki dodatni motiv kada igram za reprezentaciju. Nešto posebno u meni proradi, vjerovatno i zbog toga što sve igračice igraju sa ogromnom željom za Crnu Goru”, kaže desno krilo mađarskog Đera.

Dvije ekipe se odlično poznaju, jer su se sastale i na novembarskom turniru u Parizu, kada je Rusija slavila 35:30.

„Dobro znamo da su Ruskinje osvojile gotovo sve, da imaju veliki igrački kadar... Više puta smo se sastajale i svjesne smo da igraju veoma brzo i kvalitetno, da imaju izuzetne bekove, krila i golmane, na svakoj poziciji su bar dvije dobre igračice. Ključ uspjeha je da spriječimo njihove lake golove, jer mnogo puta tresu mreže iz kontri. Ako to svedemo na minimum i damo 100 odsto svojih mogućnosti, mislim da rezultat neće izostati”.

S obzirom na to da su sjutrašnji rivali po jednom savladali Veliku Britaniju i Poljsku, gotovo je sigurno da će Crna Gora i Rusija nastupiti na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

To, ipak, ne znači da će motiva nedostajati ni jednima ni drugima, jer su obje selekcije podbacile na Svjetskom prvenstvu u Brazilu - „crvene” su otišle kao jedan od kandidata za medalje, a osvojile 10. mjesto, dok je tim Jevgenija Trefilova bio glavni favorit za zlato, a na kraju je završio na 6. poziciji.

„Poslije lošeg rezultata, a i igre u Brazilu, želimo da protiv Rusije pokažemo da ova reprezentacija ima veliki kvalitet. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, a trijumf u srijedu bi nas doveo na korak od Evropskog prvenstva. Sigurna sam da će tako i biti, jer nam motiva ne fali, a i atmosfera u ekipi je odlična. Znamo se dobro, funkcionišemo odlično i ubijeđena sam da ćemo se vratiti na pravi put i igrati mnogo bolje nego u Brazilu”, zaključila je Radičević.

Opet ću doći u „Moraču”

Jovanka Radičević smatra da joj duel sa Rusijom neće biti posljednji koji će ove sezone igrati u „Morači” - uvjerena je da u finalu Lige šampiona mogu da se sretnu njen sadašnji i bivši klub.

„Prije odlaska sam rekla da bih voljela da se Đer i Budućnost sastanu u finalu Lige šampiona i mislim da je to moguće. Po onome kako igra Budućnost, realno je da se očekuje da će doći do finala, baš kao i mi. Po kvalitetu igre i svega ostalog, zaslužile smo da jedne protiv drugih igramo mečeve za titulu”, kaže 25-godišnja rukometašica.

Bonus video: