Radičević: Larvik ima slabe tačke

Hrabri me to što sam vidjela da Larvik u nijednom elementu igre nije znatno bolji od nas i da možemo da se nosimo sa njim - kaže Jovanka Radičević
0 komentar(a)
Joka, Foto: Larvik
Joka, Foto: Larvik
Ažurirano: 10.04.2011. 22:58h

Snovi o toliko čekanom finalu Lige šampiona i dalje se sanjaju, ali nisu spokojni kao do prije dvije noći.

Nakon poraza u prvom meču sedmog polufinala u istoriji kluba, rukometašice Budućnosti su u nezgodnoj situaciji, jer u nedjelju u „Morači” moraju da jure minus od pet golova.

Važno je, međutim, da ta misija nije nemoguća. Nakon prvih 60 minuta u Norveškoj, jasno je da „plave” imaju igru kojom mogu da pariraju Larviku.

Norveški drim-tim se mučio sa odbranom Budućnosti, nije davao golove iz kontri, ali je do pobjede došao zahvaljujući odličnoj defanzivi, sjajnoj Sesiliji Leganger i lošoj igri Bojane Popović i drugarica u napadu.

Ukoliko popravi taj segment igre, tim Dragana Adžića imaće šansu da ispiše najljepše stranice u istoriji crnogorskog rukometa...

"Mislim da konačni rezultat nije pravo mjerilo igre koja je prikazana. Zaslužile smo više. Ali, od trenutka kada je Larvik vodio 17:16 imale smo pad, što je rival iskoristio da u jednom trenutku stekne i sedam golova razlike", ističe Jovanka Radičević.

Najbolja igračica Budućnosti u prvom meču polufinala je ubijeđena da ona i njene saigračice u „Morači” mogu da se revanširaju norveškom drim-timu.

"Pred revanš me hrabri to što sam vidjela da Larvik u nijednom elementu igre nije znatno bolji od nas i da možemo da se nosimo sa njim. Zapravo, našim greškama smo omogućile rivalu da stekne prednost. Naravno, Larvik je i dalje favorit, jer ima izuzetno dobru ekipu i rukometašice koje su osvajale sve moguće titule. Možda je to njihovo iskustvo preokrenulo utakmicu".

Radičevićevu hrabri što su „plave” pokazale da mogu da „uhapse” najefikasniju igračicu Lige šampiona, Hajdi Loke.

"Loke je znala da postigne po 20 golova u norveškom prvenstvu, a preko 10 u Ligi šampiona. Nama je dala samo dva, i to jedan iz penala. Potvrdile smo da možemo da zaustavimo najjače oružje Larvika".

• Šta može da presudi u revanšu?

"Greške moramo da svedemo na minimum. U Norveškoj nisam imala osjećaj da se igra polufinale, sigurno će u „Morači” atmosfera biti mnogo drugačija. Znamo da Larvik u gostima igra kao kući, ali sam sigurna da pred našom publikom sve možemo da odigramo mnogo bolje nego u prvom okršaju".

• Razlika nije mala, ali ni nedostižna?

"Nijedna razlika nije dovoljna u ovakvim mečevima. I da je bilo pet golova prednosti za nas, ništa ne bi bilo gotovo. Sve bi bilo odlučeno samo da je neko slavio sa 20 razlike. Ovo nije prednost koja ne može da se stigne, jer kako smo u prošlosti znale da primimo tri-četiri gola za dva minuta, tako smo ih često i postizale".

Na kraju, desno krilo najtrofejnijeg crnogorskog kluba poručuje da u igri Norvežanki ima rupa.

"Dovodile smo ih u situaciju da ne mogu da koriste svoje glavno oružje, a to su kontre. Mi smo, sa druge strane, dale dosta lakih golova iz izrađenih situacija. Jedna stvar je jasna - nije da Larvik nema slabe tačke", zaključila je Radičevićeva.

Igra li Bulatović u revanšu?

Otkada je suspendovana, Katarina Bulatović trenira individualno po programu koji je dobila od trenera Dragana Adžića i čeka trenutak kada će se priključiti ekipi.

Kako nezvanično saznajemo, nekoliko dana prije utakmice sa Larvikom se srela sa predsjednikom Budućnosti Predragom Boškovićem i nesporazumi koji su postojali između njih su otklonjeni.

Bulatovićeva je spremna da zaigra u revanšu protiv Norvežanki, ali sada se pitaju Adžić i ostale rukometašice.

Trener Budućnosti je više puta ponovio da na sjajnog desnog beka neće računati za utakmice polufinala, a i nakon prvog meča je naglasio da „vjeruje djevojkama koje su tu”.

Ukoliko se ne predomisli, Bulatovićeva bi mogla da igra tek u eventualnom finalu Lige šampiona.

Njen povratak, međutim, moraju da aminuju i saigračice, jer je nekoliko njih na sastanku u Baru bilo protiv toga.

Bonus video: