Radojičić i Ražnatović potvrdili kandidature za predsjednika Skupštine RSCG

Potpis o prihvatanju kandidature prvi je u kancelariju RSCG dostavio Ražnatović, dok je Radojičić, kome ističe četvorogodišnji mandat na mjestu predsjednika Skupštine, to uradio danas
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2013. 22:27h

Zoran Radojičić i Dragan Ražnatović u predviđenom roku su potvrdili kandidature za novog predsjednika Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore, i tako i formalno ušli u izbornu trku.

Potpis o prihvatanju kandidature prvi je u kancelariju RSCG dostavio Ražnatović, predsjednik Lovćena, dok je Radojičić, kome ističe četvorogodišnji mandat na mjestu predsjednika Skupštine, to uradio danas, posljednjeg dana predviđenog za dostavljanje potpisane izjave o prihvatanju kandidature.

Odluka o predsjedniku biće donijeta u subotu, na redovnoj i izbornoj Skupštini RSCG.

Radojičića su kandidovali Udruženje rukometnih trenera Crne Gore i ŽRK Budućnost, dok je Ražnatović kandidat Lovćena.

Nekada rukometaš i trener (Mornar je 1995. godine pod njegovim vođstvom bio prvi crnogorski klub koji je zaigrao na evropskoj sceni), Radojičić je bio posljednji predsjednik Upravnog odbora Rukometne zajednice Srbija i Crna Gora i prvi predsjednik UO RSCG u nezavisnoj Crnoj Gori. Od 2009. godine je obavljao funkciju predsjednika Skupštine RSCG.

Radojičić je od 23. maja 2009. godine član Izvršnog komiteta Mediteranske rukometne konfederacije, dok je 5. juna iste godine na Kongresu u Kairu izabran za predsjednika Arbitražnog suda Svjetske rukometne federacije. Taj mandat mu je istekao, ali se ponovo kandidovao za istu funkciju (odluka je u oktobru u Dohi, Katar). Bio je predsjednik Disciplinske komisije na svjetskim rukometnim prvenstvima za žene u Brazilu (2011) i muškarce u Španiji (2013), te Olimpijskim igrama u Londonu.

Ražnatović je ljetos treći put postao predsjednik Lovćena (u prvom mandatu, od 1987. do 1990, Lovćen je prvi put ušao u Prvu ligu). Prije raspada nekadašnje države, bio je potpredsjednik Rukometnog saveza SFR Jugoslavije, potom i prvi predsjednik Saveza u SR Jugoslaviji, do 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine bio je predsjednik zajednice rukometnih prvoligaša Jugoslavije...

Bonus video: