Radojičić u Londonu na čelu Disciplinske komisije

Radojičić će na OI, kao na nedavnom Svjetskom prvenstvu za žene u Brazilu, biti predsjednik Disciplinske komisije.
0 komentar(a)
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Đurić
Zoran Radojičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.02.2012. 21:51h

Izvršni komitet Svjetske rukometne federacije (IHF) imenovao je danas Zorana Radojičića, predsjednika Skupštine Rukometnog saveza Crne Gore, za jednog od zvaničnika na olimpijskom rukometnom turniru na Igrama u Londonu, koje se održavaju od 27. jula do 12. avgusta.

Radojičić će na OI, kao na nedavnom Svjetskom prvenstvu za žene u Brazilu, biti predsjednik Disciplinske komisije.

"To svakako predstavlja veliku čast i priznanje za mene, vjerujem i za crnogorski rukomet, ali i obavezu, jer ću tamo predstavljati i našu državu", kazao je “Vijestima” Radojičić, uz nadu da će mu se u Londonu pridružiti i ženska seniorska reprezentacija, koju od 25. do 27. maja u Francuskoj na kvalifikacionom turniru sa domaćinom, Rumunijom i Japanom očekuje borba za jedno od prva dva mjesta koja vode na OI.

Radojičić je od 23. maja 2009. godine član Izvršnog komiteta Mediteranske rukometne konfederacije, dok je 5. juna iste godine na Kongresu u Kairu izabran za predsjednika Arbitražnog suda Svjetske rukometne federacije (imao je čak 55 glasova više od svog konkurenta Urliha Štrombaha, predsjednika Rukometnog saveza Njemačke).

Bio je posljednji predsjednik Upravnog odbora Rukometne zajednice Srbija i Crna Gora i prvi predsjednik UO RSCG u nezavisnoj Crnoj Gori.

Bonus video: