Raičević: Možda je i bilo vrijeme da nam se desi poraz od Vardara

64 pregleda 4 komentar(a)
Milena Raičević i Andrea Klikovac, Foto: Filip Roganović
Milena Raičević i Andrea Klikovac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.02.2016. 21:59h

Poslije drugog poraza u glavnoj fazi Lige šampiona, ovog puta od Vardara, trener Budućnosti Dragan Adžić je rekao da će mu utakmica dobro poslužiti za analizu.

Jasno je, međutim, da ne može da bude zadovoljan igrom, da njegov tim može i mora mnogo bolje.

“Ovakvi mečevi su nam potrebni. Dobili smo kvalitetan materijal za analizu, naročito poslije izdanja u posljednjih 13 minuta. Očekivao sam da će se osjetiti zamor poslije duela protiv Đera, koji nas je emotivno potrošio”.

“Žao mi je što se Đurđina Jauković osjećala loše uoči meča i nije mogla da pruži maksimum, što bi nam dalo dodatno svježinu i produžilo rotaciju. Uzgred, na igru u odbrani se ponovo odrazilo to što je Dragana Cvijić rano dobila dva isključenja”, istakao je Adžić.

Milena Raičević je pet puta tresla mrežu, imala i nekoliko odličnih asistencija, ali to nije bilo dovoljno, jer je Budućnost “prespavala” finiš.

“Vardar nas je prvi put savladao u Ligi šampiona i možda je i bilo vrijeme da nam se desi taj poraz. Nismo zadovoljne igrom. Bilo je dobrih trenutaka i u odbrani i u napadu, ali smo mogle i morale mnogo bolje”.

“Nismo zaslužile pobjedu. Dogodio nam se pad u posljednjih desetak minuta, možda je i umor posljedica takvog izdanja, ali definitivno nismo bile skoncentrisane za najvažniji dio meča”, naglasila je Milena Raičević.

Marta Žderić je bila jedna od svijetlih tačaka sa 16 zaustavljenih šuteva, ali u završnici nije imala adekvatnu pomoć odbrane.

“Imale smo padova u igri i očigledan je bio umor. Ne znam zašto se to desilo, a to nije smjelo da nam se dogodi. Vardar je to iskoristio i došao do pobjede. Bilo je mnogo tehničkih grešaka, i u napadu i u odbrani, ali mislim da ćemo to ispraviti i da ćemo biti jače nakon ovog poraza”, rekla je 25-godišnja Hrvatica.

Bonus video: