Rakčević: Červar je postupio neljudski

"Ja sam čist pred Bogom. Ja mogu da oprostim, ali mu ovo ne mogu zaboraviti", dodao je Rakčević
63 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 22:26h

Iako je 21. marta produžio ugovor do juna 2015. godine (istina, trebalo je da bude ovjeren 1. jula u Rukometnom savezu Makedonije), Mladen Rakčević neće više nositi dres skopskog Metalurga, ne svojom voljom.

Pivot crnogorske reprezentacije je obaviješten da će skopski klub prekinuti saradnju sa njim i još nekim igračima (Doder, Kozlina...), koji su prošle sezone nosili dres Metalurga i stigli do četvrtfinala Lige šampiona.

"Zvao me direktor kluba Levče Kitevski i obavijestio o odluci da prekinemo saradnju, na inicijativu trenera Lina Červara, iako sam imao ugovor. Kitevski mi je kazao da se uprava kluba ogradila od te odluke Červara, da nijesu bili za to, ali je, očigledno, njegova posljednja. U svakom slučaju, brzo ću za Skoplje, da se vidim sa predsjednikom Ristom Čokrevim, razgovaraću i sa gazdom kluba Minčom Jordanovim, pa da vidim o čemu se radi, i na koji ćemo se način rastati", kaže za “Vijesti” Rakčević.

Rakčević je ogorčen odlukom Červara, posebno što je, kako kaže, ničim izazvana.

"Červar je postupio neljudski i nekorektno, jer je usred ljeta moju porodicu i mene ostavio bez hljeba. Ne razumijem zašto je to uradio, nije imao nijedan razlog, ovo nema veze sa rukometom. Posebno što je on bio taj na čiju sam inicijativu produžio ugovor, igrao sam sa emocijama svaki meč, borio se od prvog do posljednjeg minuta. Ja sam čist pred Bogom. Ja mogu da oprostim, ali mu ovo ne mogu zaboraviti", dodao je Rakčević, i istakao da već ima neke pregovore sa nekim klubovima:

"Svaka dobra ekipa je praktično kompletirala ekipu, ali naći će se klub za mene", zaključio je Rakčević.

Bonus video: