Reakcije iz Srbije: Najslabiji meč, strah od pobjede, neiskustvo...

"Od kako smo ovdje na Svetskom prvenstvu, ovo je ubjedljivo bio najslabiji meč. Velika želja je postojala, ali i veliko iskustvo reprezentacije Crne Gore koja je dugo u ovom sastavu. Pružali smo mnogo bolje igre od ove današnje. Nedostatak koncentracije, možda strah od pobjede i neiskustvo je dovelo do toga", rekao je Obradović poslije utakmice
13 komentar(a)
RUKOMETAŠICE SRBIJA, Foto: Beta/AP
RUKOMETAŠICE SRBIJA, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.12.2017. 20:06h

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović razočaran je porazom od Crne Gore i eliminacijom sa Svjetskog prvenstva.

"Od kako smo ovde na Svjetskom prvjenstvu, ovo je ubjedljivo bio najslabiji meč. Velika želja je postojala, ali i veliko iskustvo reprezentacije Crne Gore koja je dugo u ovom sastavu. Pružali smo mnogo bolje igre od ove današnje. Nedostatak koncentracije, možda strah od pobjede i neiskustvo je dovelo do toga", rekao je Obradović poslije utakmice.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije eliminisana je danas sa Svjetskog prvenstva u Nemačkoj, pošto je u osmini finala izgubila od Crne Gore sa 29:31.

"Nismo bili koncentrisani oko ulaska pivotmena. Primili smo mnogo golova na ta utrčavanja. Imali smo dosta promašenih šuteva na početku utakmice iz neizgrađenih situacija. U budućnosti ćemo morati da radimo na drugom i trećem talasu. Primili smo dosta golova na brzi centar i izmjene igrača, a to smo znali. To je rezultiralo kako je rezultiralo. Nismo uspjeli smo da se vratimo, gubili smo lopte, primali lake golove. Slijede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Slijedi duboka analiza, šta i kako dalje. Možemo mnogo bolje", rekao je Obradović.

Reprezentativka Andrea Lekić kazala je da je ekipi u današnjoj utakmice nedostajalo koncentracije.

"Igrali smo dosta statično, nismo spriječile njihov brz centar. Mnogo smo brzo primali golove u drugom poluvremenu, ali je i napad bio daleko bolji. Zakazale smo u vraćanju u fazu odbrane. Nismo dobro ispratile izmjene odbrane napad i bile kažnjene. U drugo poluvrijeme smo bolje ušle, sa više energije, ali nismo dobro odgovorile na njihov brzi centar. Postigle su mnogo lakih golova", rekla je Lekić.

Bonus video: