Regionalna liga kreće 10. septembra

U prvoj sezoni Regionalne lige nastupiće tri ekipe iz BiH, po dvije iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije, te jedna iz Slovačke (Tatran Prešov).
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2011. 22:10h

Ako je ugovor garancija, onda dileme više nema - iako je proteklih mjeseci trajala “sapunica” u više nastavaka, muška Regionalna liga startuje 10. septembra, dogovoreno je na današnjem sastanku u Zagrebu, na kojem su prisustvovali predstavnici rukometnih saveza Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovačke.

Čelnici pomenutih saveza, naime, osnovali su SEHA (South East Handball Association) i potpisali ugovor. U prvoj sezoni Regionalne lige nastupiće tri ekipe iz BiH, po dvije iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije, te jedna iz Slovačke (Tatran Prešov). Žrijeb takmičarskih brojeva biće obavljen 14. septembra u Beogradu.

Današnjem sastanku prisustvovao je i predstavnik RS Mađarske, u statusu posmatrača, ali su Mađari zainteresovani da se uključe u takmičenje od sezone 2012/2013.

Predsjednik Rukometnog saveza Hrvatske Sandi Šola izabran je za predsjednika SEHA, dok će u Upravnom odboru biti ostali predsjednici nacionalnih saveza (Miodrag Ivanović ispred RSCG). Dužnost komesara lige obavljaće Dragan Načevski iz Makedonije.

Izabrani su i Komisija za sudije i delegate (RSCG će predstavljati Nebojša Vujisić), Takmičarska i Komisija za marketing.

Agencija „Digitel komunikacije“ odabrana je za službenu marketinšku agenciju SEHA, koja će se brinuti o promociji, marketingu i TV pravima takmičenja.

"Pomenuta Agencija će pokriti troškove lige. Ovo je velika stvar za rukomet na našim prostorima, suvišno je govoriti koliko će to značiti za crnogorski rukomet, posebno što smo se izborili da imamo dva predstavnika. Po povratku iz Zagreba odmah ću organizovati sastanak sa predstavnicima klubova, kako bi ih detaljno upoznao sa svim detaljima", kazao je za “Vijesti” potpredsjednik Upravnog odbora RSCG Goran Đukanović, koji je prisustvovao sastanku u Zagrebu.

Đukanović, koji je izabran u komisiju za Marketing sa Zoranom Gopcem i Božidarom Đurkovićem, kazao je da će utakmice motati da se igraju po najvišim standardima, u dvoranama koje primaju od 3.000-3.500 gledalaca, na gerflor podlozi, da će ekipe morati biti smještene u hotelima sa četiri zvjezdice, sa posebnim reklamnim prostorom...To su uslovi, koje ne mogu da ispune ni Mojkovac, niti Lovćen u svojim gradovima.

"Lovćen je na nekom od ranijih sastanaka izrazio spremnost da svoje utakmice igra u Podgorici. Mislim da je ovo od velike važnosti za naš rukomet, i tu priliku ne treba ispustiti. Našice, na primjer, koje su jedan od najbogatijih klubova u Hrvatskoj, neće moći da igraju u svojoj dvorani, pa su izabrali Osijek. Možda je ovo trenutak i da se razmišlja u pravcu izgradnje adekvatnih dvorana u gradovima gdje je to nedostatak", zaključio je Đukanović.

Bonus video: