Remi Budućnosti na gostovanju Krimu

Tako je izostao revanš tima Dragana Adžića za jedini poraz ove sezone u tom takmičenju, u kojem imaju pet pobjeda i dva remija
1 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Rukometašice Budućnosti, Foto: Zrkb.me
Ažurirano: 16.01.2014. 21:52h

U prvom meču su poražene, večeras su remizirale, a valjda pobjede čuvaju za najvažnije utakmice - za duele sa Krimom u glavnoj fazi Lige šampiona.

U pitanju su, naravno, rukometašice Budućnosti, koje su u derbiju 11. kola Regionalne lige igrale neriješeno sa prvakom Slovenije u Ljubljani (19:19).

„Plave” su povele na startu, ali je Krim preokrenuo na 5:3 u 12. minutu. Tada je uslijedila sjajna serija tima Dragana Adžića - zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, kojom je komandovala raspoložena Klara Voltering na golu, Podgoričanke su do poluvremena primile samo jedan gol, a postigle su sedam!

Nakon odmora, Budućnost je u tri navrata imala i plus pet (12:7, 13:8 i 14:9), ali je zablistala golmanka Krima Sergeja Stefanišin, pa je prednost Budućnosti počela da se topi.

Slovenke su izjednačile na 15:15, šampion Crne Gore „pobjegao” na 19:17, ali su „tigrice” opet poravnale. Podgoričanke su, ipak, imale napad za pobjedu, ali ga nisu iskoristile...

"Krim nas je stigao sredinom drugog poluvremena, kada smo imali pad u rotaciji, a ni u odbrani se nije odgovorilo na pravi način. Promašili smo nekoliko zicera, što je normalno s obzirom na to da smo tek završili pripreme. Imali smo napad za 20:19, ali mislim da je remi najrealniji ishod", rekao je Adžić „Vijestima”.

Trener Budućnosti je bio zadovoljan nakon meča.

"Odnos svih igračica je bio odličan, a srećom nije bilo ni povreda. I Krim je bio na visokom nivou, tako da nam je ovo bila prava provjera. Ni ja, a mislim ni kolega Tiselj, nismo skrivali karte za utakmice u Ligi šampiona".

"On nije mogao da računa na Verc i Tolnai, ali je Stefanišin branila na visokom nivou. Uvjeren sam da će ovako tvrde biti obje naše utakmice i u Ligi šampiona", zaključio je Adžić.

Budućnost i Krim će biti i rivali u glavnoj fazi Lige šampiona. Prvi meč igra se u 2. kolu, 9. februara u „Morači”, a Podgoričanke u Ljubljani gostuju u posljednjoj rundi, 15. marta.

Prvak Crne Gore prvi meč u elitnom takmičenju igra 1. februara, kada gostuje aktuelnom vladaru Starog kontinenta, Đeru. Do tada će imati još dva ispita u Regionalnoj ligi - 19. januara dočekuje Podravku, a tri dana kasnije i Vardar.

Krim - Budućnost 19:19 (6:10)

Ljubljana - Mala sala „Stožice”. Gledalaca: 50. Sudije: Lah i Sok (Slovenija). Sedmerci: Krim 5 (3), Budućnost 3 (2). Isključenja: Krim 6, Budućnost 6 minuta.

Krim: Stefanišin (15 odbrana), Tolnai, Marinček, Piedade, Pavič, Mavsar, Bulatović 2, Lazović 5, Penezić 6, Krpež 5 (3), Zrnec 1, Manea, Potisek.

Budućnost: Žderić (šest odbrana), Voltering (10 odbrana), Vukčević, Petrović 3, Neagu 4, Nikitina, Gjorgijevska, Dalbi 6 (2), Ježić, Cvijić 2, Mehmedović 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra, Knežević, Lazović.

Bonus video: