Remi Budućnosti poslije misterije sa tajm-autom

Gol Dragane Cvijić za dva boda protiv CSM Bukurešta poništen nakon prave drame za zapisničkim stolom. Korpulentna Srpkinja je pogodila iz kontre poslije faula Izabele Gulden nad Suzanom Lazović, ali je delegat iz Slovenije Darko Repenšek ustvrdio da je trener Rumunki Kim Rasmusen pozvao tajm-aut neposredno prije tog kontakta
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2015. 19:45h

Dugo su hodale na ivici provalije, bile na pragu prvog poraza u „Morači” nakon 10. marta 2013. godine i meča sa Đerom, ali su na kraju mogle da pobijede.

Zapravo, i jesu slavile trijumf, ali je gol Dragane Cvijić za dva boda protiv CSM Bukurešta poništen nakon prave drame za zapisničkim stolom.

Korpulentna Srpkinja je pogodila iz kontre poslije faula Izabele Gulden nad Suzanom Lazović, „Morača” je „eksplodirala”, ali je delegat iz Slovenije Darko Repenšek ustvrdio da je trener rumunskog prvaka Kim Rasmusen pozvao tajm-aut neposredno prije kontakta švedske i crnogorske reprezentativke.

Sat je zaustavljen na 18 sekundi do kraja, CSM praktično nije ni pokušao da napadne, pa je meč završen rezultatom 23:23.

Ukoliko u nedjelju pobijedi Savehof u Partileu, predgrađu Geteborga, aktuelni prvak Evrope će, kao i lani, u glavnu fazu prenijeti sedam bodova.

Rasmusenove izabranice, koje su, umjesto u subotu ujutro, tek danas popodne stigle u Podgoricu zbog magle na aerodromima u Bukureštu i Beogradu, trebalo bi da grupu 2 započnu sa pet bodova.

I jedne i druge će čekati velike bitke za četvrtfinale sa Đerom, Vardarom i Midtjilandom...

Bez rješenja za Gulden

Dragan Adžić je u najavi oba meča govorio da bi posebnu pažnju trebalo obratiti na Ana-Paulu Rodrigeš i Line Jergensen.

Njih dvije su „uštopovane” u Bukureštu, kao i večeras u prvih 30 minuta u „Morači”, ali se razgoropadila Gulden - MVP Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj je bila nerješiva enigma za „plave” u prvom poluvremenu.

Šveđanka je dala šest golova i uz Fernandu da Silvu, koja je na lijevom krilu počela umjesto Marije Fisker, bila najzaslužnija što je CSM bio za nijansu bolji.

Budućnost je tri puta vodila (2:1, 8:7 i 10:9), ali je bilo očito da nešto u igri ne štima.

Marta Žderić nije branila kako zna, Radmila Petrović je mnogo češće pogađala okvir gola nego mrežu...

CSM je stalno imao minimalnu prednost, koju je 20 sekundi prije velikog odmora šutem sa 11 metara ponovo donijela 36-godišnja Aurelia Bradeanu (13:12).

Buđenje Jergensen, Grubišić fenomenalna

Da stvar po Budućnost bude još gora, poslije odmora se probudila i Jergensen.

Bivša igračica Midtjilanda je sa četiri gola donijela CSM-u plus tri (20:17), a veoma bitnu ulogu je odigrala i Jelena Grubišić, koja je prvo zaustavila sedmerac i zicer Kristine Neagu za svega dvije sekunde, a potom i šut Majde Mehmedović iz fenomenalne pozicije.

Podgoričankama nisu pomagala ni isključenja gošći, jer su za šest minuta brojčane prednosti dale i primile po gol.

I dok se u napadu „patilo”, ulaskom Suzane Lazović je odbrana konačno postala prepoznatljiva, pa je i Žderićeva počela da brani.

Mreža šampionki Evrope se dugo, dugo, čak 15 minuta, nije tresla, ali je to malo šta donijelo - Grubišićeva je „spustila roletnu”, ponovo odbranila sedmerac Neagu i sačuvala prednost svom timu.

Kaća vukla kada su sve stale

Srećom po Budućnost, jedno od glavnih oružja u napadu je bilo spremno za boj - Katarina Bulatović je pronalazila rupe u odbrani, iznuđivala i penale, a svojim osmim golom je sedam minuta i sedam sekundi prije kraja vratila stvari na nulu - 20:20.

„Zapalila” se i publika, Rasmusen je pokušao da je umiri tajm-autom, ali nije uspio, njegovim igračicama je „voda ušla u uši”.

Fisker je na samom kraju 56. minura prekinula predugi post svog tima, pošto je uhvatila loptu i pogodila praznu mrežu nakon što je Žderićeva odbranila šut Karmen Martin.

Izjednačila je Đurđina Jauković, koja je pokazala da može da igra i kada je najteže, nakon čega su se ređali golovi Rodrigeš, Biljane Pavićević i Jergensen.

Na 63 sekunde do kraja, Adžić je pozvao tajm-aut, a Bulatovićeva 16 sekundi kasnije iznudila sedmerac.

Na liniju je stupila Milena Raičević i jedva pogodila mrežu, jer je i tu loptu dodirnula Grubišićeva.

Tada je uslijedila već opisana prava drama za zapisničkim stolom. Iz pat pozicije se izašlo sa remijem...

Budućnost - CSM Bukurešt 23:23 (12:13)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 3.800. Sudije: Zotin i Volotkov (Rusija). Sedmerci: Budućnost 7 (4), CSM Bukurešt 2 (1). Isključenja: CSM Bukurešt 8 minuta. Crveni karton: Rodrigeš (CSM Bukurešt) u 60. minutu (3X2).

Budućnost: Nenezić (jedan sedmerac), ŽDERIĆ (osam odbrana), PETROVIĆ 2 (1), Pletikosić, NEAGU 4, Jauković 1, Kovačević, Malović, BULATOVIĆ 8 (2), Ramusović, CVIJIĆ 3, MEHMEDOVIĆ, B. Pavićević 1, Ahruk 2, RAIČEVIĆ 2 (1), Lazović.

CSM Bukurešt: Jordake, PESOA (odbrana), Grubišić (osam odbrana i dva sedmerca), GULDEN 7 (1), Kurea, DA SILVA 4, RODRIGEŠ 2, JERGENSEN 5, Varzaru, Bazaliu, Bradeanu 1, Nan, Vjetkova, MARTIN 2, MANEA 1, Fisker 1.

Galerija

Bonus video: