Remi na debiju Đukića kao najava boljih dana

Crnogorski rukometaši u samom finišu imali su minimalnu prednost (31:30), ali je Tunis, koji je u većem dijelu meča bio vođstvu, uspio da izjednači i izbori remi
69 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora Tunis, Foto: Hrvatski rukometni savez
Crna Gora Tunis, Foto: Hrvatski rukometni savez
Ažurirano: 07.01.2017. 19:54h

Prvi zvanični meč Dragana Đukića na klupi Crne Gore je dao nadu da za „lavove” slijede bolji dani - u obračunu sa učesnikom Svjetskog prvenstva, Tunisom, Crna Gora je na otvaranju „Kroacija kupa” u Umagu izborila remi (31:31).

"U prvom poluvremenu smo pokazali karakter, jer smo se vratili nakon četiri razlike. Nastavili smo da se borimo, nismo pali. U drugom dijelu se igralo gol za gol, imali smo prednost i posljednji napad, ali nismo dali gol. Igrali smo onako kako bih volio, dali smo i 10 golova iz kontri, a probali smo i različite tipove odbrana. Bili smo borbeni, a protivnik je bio kompletnijji nego na Olimpijskim igrama, sa Težom, Saidom, Žaluzom, Banurom... To je odličan protivnik i moram da budem zadovoljan, pogotovo zbog činjenice da nije igrao Grbović, na kojem smo bazirali neke stvari u odbrani i napadu. Dali smo priliku drugima, timski smo igrali i to mora da me raduje", rekao je Đukić za „Vijesti”.

Ovaj pripremni ciklus propušta najbolji crnogorski igrač Vuko Borozan, a protiv tima sa sjevera Afrike nije igrao ni prvi pivot Nemanja Grbović zbog bolova u leđima. Tunišani su to iskoristili i uglavnom vodili, ali je Đukić na minus pet odlučio da promijeni odbranu i zaigra zonu 3-2-1, iako je htio da sakrije taj adut kako se rivali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ne bi pripremili za to. Pomalo zaboravljena zona je donijela rezultat, pa su „lavovi” preokrenuli na 31:30. Tunis je, ipak, izborio zasluženi remi...

Najefikasniji u redovima Crne Gore su bili Vasko Ševaljević i Stefan Čavor sa po pet golova, dok su krila Marko Lasica i Igor Marković dala po četiri.

„Lavovi” sjutra (18 časova) igraju sa Hrvatskom, uz prenos na HRT 2.

Crna Gora - Tunis 31:31 (18:20)

Umag - Dvorana OŠ „Marija i Line”.

Gledalaca: 200.

Crna Gora: Mijatović, Mijušković, Simić, Simović, Majić 3, Radović 1, Čavor 5, Marković 4, Vujović 3, Anđelić 3, Grbović, Lipovina, Ševaljević 5, Čampar 1, Petričević, Božović 2, Lasica 4, Radojević.

Tunis: Misaui, Mage, Ma. Susi, Tumi 1, Tež 2, Banur 3, Zajed, Haž Jusef, Sanai 2, Buganmi 12, Sajed 2, Hosni 1, Žabala, T. Žaluz, Šuiref 1, Mo. Susi 2, V.Žaluz 5, Ben Abdala.

Bonus video: