Revanš Rostova za poraz u Bukureštu

Šampionke Evrope su u glavni grad Makedonije stigle bez Katarine Bulatović, a odmarale su nedovoljno oporavljene Kristina Neagu i Majda Mehmedović
82 pregleda 1 komentar(a)
Ivona Pavićević, Foto: Zrkvardar.mk
Ivona Pavićević, Foto: Zrkvardar.mk
Ažurirano: 29.08.2015. 18:50h

Želja Dragana Adžića da se njegov tim sastane sa Vardarom u finalu u Skoplju gotovo sigurno neće biti ispunjena - šampion Evrope je u prvom meču turnira „Vardar 2015” izgubio od Rostova sa 26:22.

Ruski šampion se osvetio „plavima” za poraz na turniru u Bukureštu i borbu za 1. mjesto u grupi im sve u domen teorije.

Šampionke Evrope, koje su u glavni grad Makedonije stigle bez Katarine Bulatović, a odmarale su nedovoljno oporavljene Kristina Neagu i Majda Mehmedović, bolje su počele meč i povele 3:1.

Tim za koji su prošle sezone igrale Sonja Barjaktarović i Anđela Bulatović je brzo izjednačio, a onda u finišu poluvremena kaznio greške Podgoričanki u napadu i serijom 4:0 na odmor otišao sa četiri pogotka viška (14:10).

Budućnost je u 36. minutu prišla na 15:14, ali je tim koji ima vjerovatno najbolji tandem golmana na svijetu (Katrine Lunde - Ana Sedojkina) opet preuzeo konce igre u svoje ruke i nekoliko puta stizao do plus pet.

Najefikasnija igračica u Adžićevom timu je bila sjajna juniorka Đurđina Jauković, koja je osam puta tresla mrežu.

Po pet puta su precizne bile još jedna juniorka, Ivona Pavićević, i Radmila Petrović, dva pogotka je dodala Milena Raičević (eks Knežević), a po jedan Ema Ramusović i Kinga Ahruk (eks Bizdra).

„Oporavak Majde i Neagu ide u pravom smjeru, možda će igrati već protiv Savehofa. Ni Dragana Cvijić se nije najbolje osjećala, pa je igrala 10-ak minuta, što je bila dobra šansa za sve ostale i solidno su je iskoristile. Meč je najbolje poslužio mladim igračicama protiv vrhunskog tima i golmanke kakva je Lunde. Bez ovakvih mečeva ne mogu da daju doprinos kad počnu Liga šampiona i reprezentativne akcije. Ivona je za poluvrijeme dala pet golova, a i Đina Jauković i Ema Ramusović su bile dobre. Ovaj meč im je bio veoma koristan, da primijete razliku između juniorskog i seniorskog rukometa“, rekao je Adžić.

Ruskinje je predvodila Jekaterina Iljina sa sedam golova, Ana Senj je dala šest, Jekaterina Davidjenka četiri, Julija Managarova tri...

Podgoričanke u nedjelju (18) igraju sa švedskim prvakom Savehofom, koji će im biti rival i na otvaranju Lige šampiona 18. oktobra u „Morači”.

Bonus video: