RK Ulcinj: Trener iz Budve nam je govorio da ima dovoljno vremena da igramo

Iz Ulcinja kažu da su „do sada uvijek izlazili u susret svima, i da su i sada spremni da ostave Budvanskoj rivijeri da sama odredi termin kada će doći u Ulcinj i odigrati kup utakmicu“.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2013. 21:34h

Povodom saopštenja Rukometnog kluba Budvanska rivijera, koja je obavijestila javnost da odustaje od takmičenja u Kupu Crne Gore, te da neće igrati utakmicu četvrtfinala protiv Ulcinja, zbog, kako je saopšteno odlaganja pomenute utakmice u odnosu na prvobitni termin i zakazivanje iste za 24. april bez konsultacija budvanskog kluba, javnosti se obratio i Ulcinj.

Iz Budvanskog kluba su, između ostalog saopštili da je Ulcinj mimo predviđenog roka uvršen da igra Kup, te da su se samo Rukometni savez Crne Gore i Ulcinj dogovarali oko odlaganja utakmice, a iz Budve sumnjaju da su razlozi odlaganja zauzetost dvorane u Ulcinju...

Iz ulcinjskog kluba ističu da su, ničim izazvani i bez osjećanja krivice, dužni da saopšte sljedeće:

„Ulcinj se prijavio za takmičenje u Kupu bez ikakvih ambicija, već isključivo radi masovnosti i popularizacije rukometa u Crnoj Gori.

Voljom žrijeba, odlučeno je da se u četvrtfinalu sastanemo sa ekipom iz Budve 23. februara. Kako smo mi jedina ekipa koja se takmiči u sali OŠ „Maršal Tito“, koja datira iz 1980. godine, nismo bili u mogućnosti da 23. februara odigramo utakmicu protiv Budvanske rivijere jer su u sali izvođeni radovi na sanaciji krova i sanitarnih čvorova. O svemu ovome je na vrijeme obaviješten RSCR i trener ekipe iz Budve (Brano Božović, prim.a)“, navodi se u saopštenju Ulcinja koje je potpisao sportski direktor Dušan Hajduković.

Hajduković, koji u drugom dijelu sezone, nakon odlaska Rajka Popovića na klupe Ulcinja, obavlja i funkciju trenera, iznio je interesantan detalj.

“Bio sam u stalnom kontaktu sa trenerom ekipe iz Budve i kojeg sam konsultovao kada ćemo da odigramo kup utakmicu. Uvijek mi je poručivao „Da imamo dovoljno vremena“ i da ćemo tu utakmicu odigrati do kraja aprila. Istovremeno sam imao pritisak iz kancelarije RSCG da zakažem tu utakmicu jer ću u protivnom biti kažnjen“, navodi se u saopštenju.

Iz Ulcinja napominju da su „do sada uvijek izlazili u susret svima, i da su i sada spremni da ostave Budvanskoj rivijeri da sama odredi termin kada će doći u Ulcinj i odigrati kup utakmicu“.

„Ovo radimo isključivo radi dobrobiti rukometa i vjerujemo da ćemo se sa prijateljima iz Budve dogovoriti o svemu, kao i do sada, jer smo ubijeđeni da smo imali veoma dobru saradnju, a vjerujem da ćemo je imati i ubuduće“, stoji u saopštenju Ulcinja koje je potpisao Dušan Hajduković.

Bonus video: