Roganović i Simić sa Lundom ponovo u eliti

"Mi smo čitavu sezonu, od prvog dana, radili na tome da se odmah vratimo u elitu", rekao je Roganović.
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 23:27h

Lund se ekspresno vratio u švedsku elitu – četiri kola prije kraja takmičenja u drugoj ligi, klub čiji je „zaštitni znak“ Zoran Roganović, desni bek crnogorske reprezentacije, a čiji gol od prošlog ljeta brani Nebojša Simić, i matematički je osigurao povratak u Elit seriju.

Lund je to uradio na impresivan način, bez poraza u 22 odigrana kola, odnosno sa 20 pobjeda i dva remija. Posljednji trijumf, u utorak veče protiv drugoplasiranog Oneredsa sa 29:26 (Roganović sedam golova), donio je i matematički plasman u viši rang, pošto je Lund stekao nedostižnih 10 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

"Mi smo čitavu sezonu, od prvog dana, radili na tome da se odmah vratimo u elitu", rekao je Roganović.

Ekipa Veroljuba Kosovca je, tako, opravdala očekivanja, jer je i bila glavni favorit u drugoj ligi, pa se nakon godinu vratila među najbolje švedske timove.

"U poređenju sa ostalim ekipama u ovom rangu, mi smo bolje potkovana i spremnija ekipa", dodao je Roganović, koji dres Lunda nosi od 2003. godine.

"Stvorili smo pobjednički duh, što nije bio slučaj proteklih godina. Uz nekoliko pojačanja, i malo više iskustva, mislim da i u Prvoj ligi možemo da pomrsimo račune najboljim ekipama", zaključio je Roganović, drugi strijelac u istoriji Prve lige Švedske.

Galerija

Bonus video: