Roganović: Propuštanje baraža bila bi katastrofa

"Nikada nisam imao ništa protiv Saveza. RSCG je uvijek radio svoj posao, a samo su me riječi jedne osobe, koja više nije u Savezu, uvrijedile", kaže Roganović, as Lunda.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 09:28h

Poslije martovskog dvomeča sa Izraelom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u rukometnoj reprezentaciji Crne Gore bilo je brojnih trzavica. Pojedini igrači su čak najavili odlazak iz nacionalnog tima, uvrijeđeni odnosom ljudi iz vrha RSCG...

Nepunih osam mjeseci kasnije, kao da ništa nije bilo - svi su opet tu, atmosfera na pripremama na Cetinju, koje su počele u ponedjeljak, a završavaju u subotu, odlična je. Igrači su spremni da pokažu da znaju da igraju rukomet, da nisu treća evropska liga...

Najiskusniji reprezentativac Crne Gore Zoran Roganović, koji je kao i Draško Mrvaljević, Mladen Rakčević i Vladimir Osmajić u dogovoru sa selektorom Zoranom Kastratovićem propustio junske duele sa Švedskom i Slovačkom, sa saigračima se priprema za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Rivali u januarskim mečevima biće Letonija i Belgija, a samo prvo mjesto donosi plasman u baraž i brisanje ružnih uspomena iz Alkama sa početka 2010. godine, kada su „crveni”, takođe u pretkvalifikacijama za SP, bili iza Grčke.

"Meni je uvijek i čast i privilegija kada sam u reprezentaciji. Momci su fenomenalni, tako se i trenira, a ovu pauzu smo pokušali da iskoristimo da se što bolje spremimo za te četiri utakmice koje nam mnogo znače. Ako to sad ne prođemo, onda će situacija biti baš loša. Ona ni sada nije baš najbolja, jer smo preskočili dosta prvenstava, tako da bi neulazak u baraž bio ravan katastrofi", kaže Roganović.

Nema potcjenjivanja

Je li Crna Gora favorit u pretkvalifikacijama?

"Belgija i Letonija nisu reprezentacije koje možemo da potcijenimo, jer nismo u takvoj situaciji. Ali, uz rad kakav je bio ove sedmice na Cetinju možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Na treninzima smo uvježbavali neke defanzivne zadatke i to je izgledalo odlično. Mislim da je bolje što smo tokom ove EHF nedjelje samo trenirali i odigrali jednu utakmicu između sebe, jer smo sve dosadašnje kvalifikacije igrali praktično bez treninga. Ovo će nam poslužiti da uvježbamo taktičke zamisli, koje će nam, nadam se, pomoći da prođemo pretkvalifikacije".

Uvrijedila me je jedna osoba, ne RSCG

Kako si zadovoljan sadašnjim odnosom Saveza prema reprezentaciji?

"Nikada nisam imao ništa protiv Saveza. RSCG je uvijek radio svoj posao, a samo su me riječi jedne osobe, koja više nije u Savezu, uvrijedile. Sada mogu samo da pohvalim rad direktora Lisičića, koji se od prvog minuta ne odvaja od nas. To stvarno godi svim igračima i nadam se da će tako i ostati", zaključio je dugugodišnji adut švedskog Lunda.

Simović: Moramo da budemo obazrivi

Svi ostali igrači su već prodefilovali kroz crnogorsku reprezentaciju, na treninzima u SC „Lovćen” je samo jedno novo lice - 24-godišnji Budvanin Marko Simović.

"Sve ove momke sam znao van terena, ali sam prvi put na okupljanju reprezentacije Crne Gore. Zadovoljan sam, imam lijepo mišljenje o ovoj ekipi i volio bih da tako i ostane. Atmosfera je na jako dobrom nivou, momci se odlično slažu i međusobno poštuju", impresije su Simovića.

Simović (skroz lijevo) na treningu

Desni bek Vardara je nastupao za mlađe selekcije Makedonije, 2007. je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u toj državi bio najbolji igrač domaće selekcije, ali je sada odlučio da igra za svoju zemlju. Smatra da kvalitet „crvenih” ne može da se dovede u pitanje.

"Crna Gora je uvijek imala dobre i borbene rukometaše, i mislim da ova ekipa, na čelu sa nekoliko iskusnijih igrača, može da napravi veći uspjeh. Samo treba sve dobro da se posloži i rezultat neće izostati".

Da li je Crna Gora favorit u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo?

"Ne bi trebalo da bude većih poteškoća, ali moramo da budemo obazrivi i da se dobro pripremimo. Moramo da idemo stepenik po stepenik, ali ako budemo igrali kao što znamo, može se očekivati da uđemo u baraž", naglasio zaključio je Simović.

Galerija

Bonus video: