Roganović tužan: Slovenci su nam očitali lekciju

„Nadam se da nas je ova utakmica probudila i da ne mislimo da će Evropsko prvenstvo biti lako za nas, već da ćemo morati dobro da se pomučimo”, rekao je selektor „lavova”
3447 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Savo Prelević
Zoran Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2020. 20:05h

Prva utakmica u pripremama za Evropsko prvenstvo i odmah velike brige za rukometaše Crne Gore, koji su od Slovenije izgubili čak 37:22.

„Lavovi” su podbacili, nisu imali ni približno energije kao domaći i bilo je primjetno koliko je Zoran Roganović razočaran.

„Slovenci su nam očitali pravu rukometnu lekciju kako bi trebalo reprezentacija da igra sistematski i disciplinovano. Mi to nismo pokazali. Nezadovoljan sam rezultatom, bilo nekoliko stvari koje bismo mogli uzeti kao dobre, ali i toliko toga lošeg da ne znam šta da kažem”, rekao je selektor Crne Gore.

Njegovi igrači su promašili dosta zicera, a ubjedljiv poraz bi mogao da bude i dobar, da trgne ekipu pred Evropsko prvenstvo, koje počinje za pet dana utakmicom protiv Hrvatske.

Povezani članci

04. Januar 2020.

Ubjedljiv poraz „lavova” od Slovenije

„Sve je to stvar dekoncentracije. Dobro odradimo neku stvar, ali nije samo do nas, jer je i njihov golman imao odlično veče. Nadam se da nas je ova utakmica probudila i da ne mislimo da će Evropsko prvenstvo biti lako za nas, već da ćemo morati dobro da se pomučimo. I ako budemo dobro spremni taktički, jer imamo uvid u sve njihove igre, kod reprezentacija sa kojima se susrećemo dugi niz godina postoji sistem od ranih rukometnih dana i kategorija”.

Roganović je samo nastavio da priča.

„Ne bih volio da ovi momci, koji posjeduju potencijal, izgledaju kao na prethodnim prvenstvima. Ostaje nam nekoliko dana da se konsolidujemo, da vidimo gdje smo griješili, da se skupimo i izgledamo kao ekipa. To sam tražio i večeras, da budemo konkurentni Sloveniji, ali nažalost nije bilo tako. Već sjutra je popravni protiv Sjeverne Makedonije, koja posljednjih 10-15 godina igra u drugoj rundi. Biće teško, a tek na Evropskom...”, zaključio je Roganović.

Bonus video: