Rukometaši Lovćena savladali Borac

"Odbrana je bila ključna. Imali smo raspoloženog golmana Borilovića i sasvim zasluženo smo stigli do pobjede koja će nam mnogo značiti pred nastavak sezone", istakao je Zoran Abramović
98 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Zoran Abramović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.11.2013. 22:59h

Protiv istog rivala preko kojeg su došli do prve pobjede, rukometaši Lovćena stigli su i do drugog trijumfa u trećem izdanju SEHA lige - Cetinjani su pred svojom publikom savladali Borac sa 27:23, a trijumf je donijela čvrsta odbrana.

Prvih 30 minuta obje ekipe igrale su sigurno pred svojim golom, zbog čega se do odmora vodila velika borba. Ipak, cetinjski tim, koji je sa klupe vodio novi-stari trener Zoran Abramović, pokazao je više i u napadu, tako da je na pauzu otišao sa plus dva (14:12).

Lovćen je sa dobrom igrom nastavio i u drugom poluvremenu i serijom 5:0 u 47. minutu stigao do ogromnih sedam golova prednosti (22:15).

U samom finišu, Abramović je dao šansu i igračima sa klupe, a gostima iz Banjaluke nije preostalo ništa osim da donekle ublaže poraz.

U domaćem timu posebno treba izdvojiti raspoloženog 17-godišnjeg golmana Vuka Borilovića (odbranio 16 šuteva i sedmerac) i Danijela Vukićevića, koji je dao sedam golova, iako silom prilika igra na poziciji desnog beka.

"U najavi ovog meča sam govorio da nas čeka posao, jer se Borac dosta pojačao u odnosu na utakmicu iz 1. kola. Kao što sam i očekivao, odbrana je bila ključna. Imali smo raspoloženog golmana Borilovića i sasvim zasluženo smo stigli do pobjede koja će nam mnogo značiti pred nastavak sezone", istakao je Abramović.

Trener Borca Ivan Čop je očekivao mnogo više od svojih izabranika.

- Očekivao sam dobru partiju Lovćena. Mi smo došli ovdje da pobjedimo, ali nažalost, nismo uspjeli. Domaćin je pokazao više želje i htjenja i sasvim zaluženo je stigao do pobjede - poručio je Čop.

Lovćen - Borac 27:23 (14:12)

Cetinje - SC „Lovćen”. Gledalaca: 800. Sudije: Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 3 (2), Borac 6 (5). Isključenja: Lovćen 6 minuta, Borac 2 minuta.

Lovćen: Abramović, Borilović (16 odbrana i sedmerac), Vukićević 7, Petričević, Popović 3, I. Radović 1, Marković 3 (1), Drašković 5, M. Radović 4, Kaluđerović, Nikolić 2, Čizmović 1, Ačruk 1, Stanojević, Lasica, Lipovina.

Borac: Blažević (11 odbrana), Dakić, Janković, Hercegovac, Tešić 2, Krstajić 1, Mikić 6 (2), Nježić, Vujičić, Bezbradica 3, Rađenović 1, Obradović 4, Trivundža 6 (3), Ćeranić.

Bonus video: