Rukometašice glatko izgubile od Hrvatske

U prvom meču sa oreolom evropskog prvaka, doživljen je težak pad - rukometašice Crne Gore poražene su u Baru od Hrvatske sa čak 31:17
5 komentar(a)
Crna Gora - Hrvatska, Foto: Anto Baković
Crna Gora - Hrvatska, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 22.03.2013. 23:26h

U prvom meču sa oreolom evropskog prvaka, doživljen je težak pad - rukometašice Crne Gore poražene su u Baru od Hrvatske sa čak 31:17.

Nakon prvog od dva prijateljska susreta ostaće gorak ukus, a alibi, ukoliko uopšte može da se traži, jedino može da se nađe u činjenici da su "zlatne lavice" nastupile bez povrijeđenih Katarine Bulatović, kapitenke Marije Jovanović, Majde Mehmedović, Radmile Miljanić, te Ane Đokić i Suzane Lazović.

Komšinice su držale lekciju, i to onu koja zna lako i brzo da otrijezni nakon velikog uspjeha. Sve što je bilo dobro u igri „crvenih” bio je početak meča, kada su povele 2:0 nakon dvije kontre Jovanke Radičević.

Vrlo brzo uslijedila je serija "vatrenih" 5:0, a izabranice Dragana Adžića srljale su iz greške u grešku za ogromnih minus osam na odmoru (16:8).

Neočekivano brojnu barsku publiku je ohrabrio odličan početak nastavka, kada je 18-godišnja Jelena Despotović sa tri gola i asistencijom dovela Crnu Goru na minus četiri (17:13). Tada su se razigrale Andrea Penezić i Ivana Petković, koje su kreirale nestvarnu seriju 12:1 za više nego ubjedljiv trijumf.

"Znali smo da od Hrvatske izgubimo i u najjačem sastavu, a ne u ovom u kojem smo igrali sada. Međutim, to ne može da bude opravdanje. Ovo je dobra opomena, koja je stigla u pravo vrijeme. Neke djevojke su prvi put dobile šansu, a nadamo se da ćemo u drugom meču moći da računamo i na oporavljene Miljanić i Mehmedović", rekao je selektor Adžić.

Drugi meč istih rivala na programu je sjutra veče u 20 časova.

Crna Gora - Hrvatska 17:31 (8:16)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 1.500. Sudije: Ražnatović i Pavićević (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 9 (6), Hrvatska 4 (1). Isključenja: Hrvatska 4 minuta.

Crna Gora: M. Vukčević, Barjaktarović (10 odbrana i tri sedmerca), Miljanić, Radičević 5 (2), Despotović 3 (2), Premović, Bulatović, Jovović, B. Klikovac, Pavićević, A. Klikovac 2, S. Vukčević 2, Tošković, Krnić, Mehmedović, Knežević 5 (2).

Hrvatska: Grubišić (pet odbrana i dva sedmerca), Žderić (šest odbrana i sedmerac), Razum, Pongrac, Petković 3, Gaće 2, I. Milanović-Litre, Elez 5 (1), Penezić 8, Ježić, Lolić, Zebić 6, V. Milanović-Litre 3, Džono, Čović 2, Franković 2, Bašić, Janković.

Bonus video: