S novim timom u nove izazove

Iskreno, više bih volio da je ostao prošlogodišnji sastav, a da su dovedene dvije-tri igračice, jer bi odmah mogli da kažemo da je to pomak - kaže trener Dragan Adžić
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2011. 23:38h

U četvrtak veče su se okupile, večerale u divnom ambijentu restorana „Stara kuća”, potom se tri dana zbližavale na raftingu Tarom, a juče su odradile prvi trening pred sezonu velikih očekivanja - rukometašice Budućnosti i zvanično su počele pripreme.

U timu koji je prošlu sezonu završio sa tri trofeja (dva domaća i jednim u Regionalnoj ligi) i polufinalem Lige šampiona, bilo je puno promjena. Otišle su Jovanka Radičević, Marija Jovanović, Sanela Knezović i Dragana Pecevska, Gabrijela Kindl se penzionisala, a na treningu Budućnosti se nakon sedam godina pojavila Maja Savić.

Osim nje, nova lica su srpske reprezentativke Dragana Cvijić i Dijana Števin, golman njemačke reprezentacije Klara Voltering i Rumunka Adrijana Cakalije, dok se desno krilo, Hrvatica Dijana Jovetić (eks Golubić), nije pojavilo zbog virusa.

Na pripremama je od početka i Ivana Božović, koja je prethodne dvije sezone provela na pozajmici u Biserima, te mlado lijevo krilo Marija Kopitović.

Dakle, do 1. oktobra, kada gostovanjem njemačkom Tiringeru Budućnost počinje nastup u Ligi šampiona, glavni zadatak Dragana Adžića je da uigra novu ekipu...

- Vidjećemo koliko imamo vremena, sve zavisi kako će se djevojke uklapati. Voltering prvi put mijenja sredinu, igrala je samo u svom klubu i nije nikada bila u Ligi šampiona, dok je Cakalije bila samo u Rumuniji.

Dijana Golubić je mijenjala sredinu i igrala LŠ, tako da očekujem brzu adaptaciju, dok se Cvijić vraća nakon povrede, ali očekujem da će brzo da se navikne na ono što se traži.

I Števin će prvi put igrati Ligu šampiona, tako da će joj biti potrebno vremena da se navikne na novi sistem i nivo rada koji je veći u odnosu na ekipe za koje je igrala do sada. Ivana Božović je naše dijete, a Željka Nikolić u ovoj sezoni treba da se priključi pravom radu, kako bi se u budućnosti nešto više od nje očekivalo - kaže Adžić.

• Smatrate li da je još rano da se porede ove i ekipa od prošle godine, sve dok ne počnu utakmice?

- Naravno da jeste. Iskreno, više bih volio da je ostao prošlogodišnji sastav, a da su dovedene dvije-tri igračice, jer bi odmah mogli da kažemo da je to pomak. Potrebno je uklopiti nove u naš sistem rada, ali vjerujem da smo doveli igračice koji će ove godine dati svoj doprinos, a i u dužem periodu.

• U kakvom su fizičkom stanju djevojke nakon pauze?

- Trebalo im je vremena i da se oporave i da se individualno spreme, a vidi se da su bile vrijedne. Bitno je i što su došle zdrave i orne i željne rada.

Trening su, nažalost, sa strane gledale Suzana Lazović i Jelena Marković, koje zbog operacija leđa, odnosno koljena, još ne mogu da rade sa ekipom.

- Jelena se odlično oporavlja, kao i nakon prve operacije, tako da bi krajem oktobra trebalo da počne da trenira. Suzana u septembru ide ponovo kod doktora, koji mora da kaže da li smije da uđe u puni trening. Njegovo mišljenje je nešto što će odlučiti o njenoj karijeri i učešću u ovoj Ligi šampiona i eventualno na Svjetskom prvenstvu - zaključio je Adžić.

„Plave” su jučerašnji dan provele na medicinskim testovima, a potom su obavile neka mjerenja i na treningu u „Morači”, u kojoj je temperatura bila za sedam-osam stepeni Celzijusa viša nego napolju.

U Podgorici će trenirati do kraja sedmice, kada idu u ustaljenu bazu Rožaje, gdje će provesti 12 dana. Tamo će prvi put i vidjeti loptu...

Nakon toga, kao i svakog ljeta, slijede utakmice u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Bonus video: