Sad su Olimpijske igre san

"Imaćemo iskustvo, ali i nekoliko igračica koje su bile povrijeđene, te Đokićevu i Bulatovićevu, sa kojima smo dobili kvalitet i širinu", istakao je Adžić.
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.06.2011. 22:24h

Plus 16 u Olomucu, pa onda i dodatnih sedam golova razlike u Pljevljima - rukometašice Crne Gore su pregazile Češku i nadmoćno se domogle Svjetskog prvenstva.

I ne samo to - izabranice Dragana Adžića su poslale jasnu poruku suparnicama da će u dalekom Brazilu, od 3. do 18. decembra, biti jedne od glavnih kandidatkinja za medalje. Koliko je Crna Gora postala moćna ekipa, najbolje se vidjelo prije dvije noći u Pljevljima - iako Bojana Popović i Ana Đokić nisu ni ulazile u igru, iako je Maja Savić samo šutnula jedan sedmerac, iako su na tribinama „Ade” bile Ana Radović i Gabrijela Kindl, Čehinje nisu mogle ni da zaprijete.

"Kada smo čule da nam je protivnik Češka, znale smo da smo favoritkinje. Drago mi je što smo to pokazale u obje utakmice, u koje smo ušle veoma ozbiljno. I u revanšu se pokazalo da smo mnogo bolja ekipa od Češke i da zasluženo idemo u Brazil. Sjajna je stvar i što su neke djevojke odlično debitovale, jer će nam na Svjetskom prvenstvu biti potrebno što više kvalitetnih igračica", kaže Jovanka Radičević, uz napomenu da je srećna što će vidjeti Brazil.

• Da li su izdanja u ove dvije utakmice poruka rivalima na Mundijalu da moraju dodatnu se plaše od vas?

"I na Evropskom prvenstvu smo pokazale da svaka selekcija mora da nas respektuje. Savladale smo domaćina pred 12 hiljada ljudi i pokazale da imamo karakter. Ne želim ništa unaprijed da obećavam, samo hoću da sve budemo zdrave i na okupu, a onda rezultat ne može da izostane".

• Je li ti neobično što se opraštaš od crnogorske publike i ideš u Đer?

"Jeste. Drago mi je što sam ovaj meč igrala pred publikom u Pljevljima, koja je uvijek bila naš osmi igrač. U Budućnosti mi je bilo veoma lijepo tokom svih 12 godina, ali sam zadovoljna što idem u Đer. Nadam se da će Budućnost naredne godine napraviti veliki uspjeh, a voljela da se u finalu Lige šampiona sastane upravo sa Đerom", zaključila je Radičevićeva.

Kao što je poznato, „crvene” su na decembarskom šampionatu Starog kontinenta u Danskoj i Norveškoj osvojile 6. mjesto. Osim neprocjenjivog iskustva, Crna Gora će u Brazilu imati još dva velika plusa u odnosu na Skandinaviju - Katarinu Bulatović i Anu Đokić.

"Imaćemo iskustvo, ali i nekoliko igračica koje su bile povrijeđene, te Đokićevu i Bulatovićevu, sa kojima smo dobili kvalitet i širinu. Prvu utakmicu u Češkoj, koja nam je bila ključna, odigrali smo praktično sa dvije postave i na taj način doveli rivala do takvog poraza. To nam je potrebno i na Svjetskom prvenstvu, zbog toga sam u revanšu dosta rotirao, da sve djevojke osjete igru i stiču iskustvo", istakao je Adžić.

• Kakve su vam ambicije u Brazilu?

"Osnovni cilj u ovom ciklusu je plasman na Olimpijske igre. Zbog toga moramo da budemo među sedam najboljih na Svjetskom prvenstvu, a ja vjerujem da ćemo napraviti korak više nego na šampionatu Evrope. To bi nam omogućilo da na predolimpijskm turniru izborimo vizu za London i ispunimo san".

• Da li će vam biti lakše nego na Evropskom prvenstvu, jer nema toliko jakih rivala?

"S jedne strane je lakše, ali se igra 10 utakmica, što je zahtjevnije. Činjenica je, ipak, da je lakše ostvariti uspjeh na svjetskim nego na evropskim prvenstvima. Doduše, Brazil je domaćin i ima stvarno dobru reprezentaciju, kao i Južna Koreja. Biće, naravno, ekipa van Evrope koje nisu naš nivo i zbog toga se lakše stiže do kraja", zaključuje Adžić.

Bonus video: