Samo da se ne obrukaju

"Ako su naši reprezentativci pravi sportisti, puna dvorana može samo da ih motiviše. Ne vidim razlog zbog kojeg bi toliki broj gledalaca predstavljao problem za nas", kaže Kastratović.
0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.06.2011. 21:22h

Odavno su se oprostili crnogorski rukometaši od učešća na Evropskom prvenstvu koje se u januaru naredne godine održava u Srbiji. Pred posljednji meč u kvalifikacijama, izabranici Zorana Kastratovića imaju samo jedan cilj - da se ne obrukaju.

Slovačka je obezbijedila plasman na šampionat Starog kontinenta i veliki je favorit u sjutrašnjem duelu u Košicama (16 časova). Uostalom, Kukučka, Stranovski i drugovi su više nego ubjedljivo slavili u Baru (35:25), a Crna Gora je tada igrala u mnogo jačem sastavu nego što će sjutra.

Nema, naime, četvorice najefikasnijih igrača sa te utakmice - Zorana Roganovića, Mladena Rakčevića, Vladimira Osmajića i Fahrudina Melića, kao ni oba golmana Rada Mijatovića i Goluba Doknića, te Novice Rudovića i Marka Pejovića. Da sve bude još gore, pred put u Slovačku je sa spiska otpao i kapiten Draško Mrvaljević zbog povrede trbušnog mišića.

"Moramo da budemo konkretni i smireni, a neophodno je da igramo duže napade nego u duelu sa Švedskom. Ne smijemo, naravno, da pravimo greške u tranziciji napada u odbranu. Iako Slovaci imaju veoma korpulentne igrače, koji su veoma iskusni, ali nemaju baš kvalitetna rješenja u napadu. Potrudićemo se da iskoristimo slabosti rivala, a baš zbog toga koncetracija igrača mora da bude na visokom nivou", kaže Kastratović, koji je na klupi „crvenih” debitovao prije četiri dana protiv Češke,

Najavljuje se da će „Stil arena”, u kojoj mečeve igraju hokejaši Košica, biti puna, jer Slovaci slave odlazak na Evropsko prvenstvo. Selektor smatra da to njegovom timu može da bude samo dodatni motiv.

"Ako su naši reprezentativci pravi sportisti, puna dvorana može samo da ih motiviše. Ne vidim razlog zbog kojeg bi toliki broj gledalaca predstavljao problem za nas", zaključio je 45-godišnji Beranac.

Najiskusniji crnogorski reprezentativac Igor Marković smatra da je ovo najlakša utakmica za Crnu Goru u kvalifikacijama.

"Moramo da pružimo maksimum, ali je ovo prilika da odigramo bez tenzija u fenomenalnoj atmosferi. Ubijeđen sam da ćemo pružiti dostojan otpor, jer nemamo nikakav rezultatski imperativ", naglašava lijevo krilo Lovćena.

Bonus video: