Šampion kreće iz Tološke šume

"Klara će raditi po posebnom programu. Ona neće biti konstantno s nama, tako da će se na golu mijenjati Marina i Marta, a Voltering će uskakati kad bude potrebno", kaže Dragan Adžić
3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.08.2014. 23:28h

Tri mjeseca i dan nakon finala Lige šampiona, Budućnost kreće u novi pohod na titulu prvaka Evrope. I to sa zanimljivog mjesta - rukometašice crnogorskog prvaka prvi trening u pripremama za novu sezonu odradiće u Tološkoj šumi, gdje će trčati danas u 8 časova.

Za 18.30 je zakazan trening u “Morači”, u kojoj će tim pod nadzorom Dragan Adžića trenirati i sjutra, a u srijedu podgorička ekspedicija ide na Kopaonik.

Na prozivci se neće pojaviti samo Klara Voltering, koja će imati specifičan status naredne sezone. Zbog toga će između stativa češće biti Marta Žderić i Marina Račić, eks Vukčević.

"Klara će raditi po posebnom programu. Ona neće biti konstantno s nama, tako da će se na golu mijenjati Marina i Marta, a Voltering će uskakati kad bude potrebno".

"Djevojke su imale vremena da odmore, a od 30. juna su individualno radile. Sad nastavljamo zajednički rad, a samo će Suzana Lazović imati poseban program zbog oporavka od povrede", rekao je Adžić.

Trener Budućnosti, koji je ujedno i selektor Crne Gore, juče je gledao meč kadetkinja za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu i poraz od Danske. Kada sagleda zdravstveni bilten, nekoliko igračica iz tima Maje Savić će priključiti prvoj ekipi.

"Falilo je malo sreće i iskustva, ali biće novih prilika. Nema razloga za kukanje, ovo je bilo odlično za sticanje iskustva. I juniorke koje su bile bronzane na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji su bile 13. na šampionatu Evrope".

"Sigurno je da će dvije igračice i jedna golmanka iz kadetske reprezentacije biti priključene prvom timu", poručio je Adžić.

Budućnost će na Kopaoniku biti do 15. avgusta, od 20. do 25. ide na turnir u Rumuniju, a 29. i 30. nastupa na Memorijalu “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici sa domaćom Podravkom, Krimom i slovačkim Mihalovcem.

U septembru su obaveze turnir “Vinko Kandija” u Ljubljani (12. i 13) sa Krimom, Podravkom i Hipobankom, a za posljednji vikend tog mjeseca zakazan je prvi turnir Regionalne lige u Podgorici, na kojem su rivali opet Podravka i Krim, kao i Lokomotiva.

Od 6. do 12. oktobra je reprezentativna EHF nedjelja, a Liga šampiona počinje duelom sa Vardarom u “Morači” 19. oktobra.

Budućnost je jako malo mijenjala ovog ljeta - ponovo je tu Katarina Bulatović, sa pozajmice iz MTK je vraćena Jelena Despotović, a otišle su Elena Gjorgijevska, Katarina Ježić, Irina Nikitina i Ivana Božović, kao i mlade Marija Mugoša i Olivera Vukčević.

Bonus video: