Šampion kreće u Mojkovcu

U Prvoj ligi za muškarce nastupiće, ipak, sedam klubova, pošto su prvoligaši aminovali i zakašnjelu uplatu depozita i kotizacije Sutjeske
140 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2013. 23:27h

Voljom današnjeg žrijeba u Rukometnom savezu Crne Gore, u prvom kolu Prve lige za rukometaše, koja startuje ovog vikenda, sastaće se šampion iz 2011. godine – Mojkovac i Lovćen, neprikosnoveni vladar crnogorskog rukometa u posljednje dvije sezone.

U Prvoj ligi za muškarce nastupiće, ipak, sedam klubova, pošto su prvoligaši aminovali i zakašnjelu uplatu depozita i kotizacije Sutjeske, što znači da će i ove sezone liga brojati sedam timova, iako je postojao (realan) rizik da taj broj bude manji.

Propozicije takmičenja su iste, igraće se dvokružno, nakon čega će se igrati mine lige za prvaka (prve četiri) i opstanak (posljednje tri), uz prenošenje bodova iz međusobnih susreta.

U Prvoj ženskoj ligi nastupiće pet klubova, dvokružno, nakon čega će tri prvoplasirane igrati Mini ligu za prvaka uz Budućnost.

U Drugoj ligi za žene nastupiće četiri kluba, i igraće četvorokružno, dok je odložen start Druge muške lige, jer su se do sada prijavila samo dva kluba, Mornar 7 i Berane 2003. Mogućnost nastupa u drugoligaškog konkurenciji su najavili i Ivangrad i Komovi, ali još nisu ispunili finansijske obaveze prema Savezu.

"Troškovi za službena lica se ne mogu izmirivati od depozita, koji služi samo kao garancija učešća u ligama", upozorio je predstavnike klubova novi direktor liga Milorad Vujošević, na šta je predstavnik Ulcinja Dušan Hajduković, ipak, tražio malo fleksibilnosti, makar za završnicu sezone, ako klubovi upadnu u finansijske probleme.

Osim Vujoševića, komesara za suđenje Nebojše Vujisića i generalnog sekretara RSCG Emira Bešlije, sastanku su prisustvovali predstavnici Sutjeske (Dragan Šolović), Budvanske rivijere (Miodrag Stevović), Ulcinja (Dušan Hajduković), Lovćena (Željko Petričević), Danilovgrada (Rade Simonović), Berana 2003 (Vesko Raketić), Budućnosti (Savo Laković) i Vimaksa Plavsko jezero (Boris Korać).

Prva liga za muškarce (1. kolo)

Sutjeska – Danilovgrad

Boka – Budvanska rivijera

Mojkovac – Lovćen

Slobodan je Ulcinj

Prva liga za žene (1. kolo)

Berane 2003 – Budućnost II

Nikšić - Danilovgrad

Slobodna je Sutjeska

Druga liga za žene (1. kolo)

Maestral – Levalea

Vimaks Plavsko jezero – Mojkovac

Bonus video: