Savehof nemoćan protiv šampiona

Ponovo je najefikasnija bila 18-godišnja Nikšićanka Đurđina Jauković, koja je kao i u porazu od Rostova dala osam golova
67 pregleda 2 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: ŽRK Vardar
Đurđina Jauković, Foto: ŽRK Vardar
Ažurirano: 30.08.2015. 19:00h

Serija od tri poraza, koja se rukometašicama Budućnosti godinama nije desila, konačno je prekinuta - prvak Evrope je u drugom meču na turniru „Vardar 2015” savladao Savehof sa 25:22 (13:10).

Susret koji je bio uvertira za duel istih rivala na otvaranju Lige šampiona 18. oktobra u „Morači” je bio pun oscilacija.

Podgoričanke su povele 4:2, ali su dozvolile Šveđankama da serijom 6:1 preokrenu na 8:5.

Tada je tim koji će i ove sezone biti glavni kandidat za titulu prvaka Evrope počeo da igra znatno bolje, sa četiri vezana pogotka ponovo došao do vođstva (9:8), a na odmor otišao sa plus tri (13:10).

Na početku nastavka je prepoznatljiva odbrana Budućnosti „ugušila” napad Savehofa, koji nije zatresao mrežu punih devet minuta, pa je na semaforu ubrzo stajalo 17:11, a potom i 19:12.

Ekipa iz Partilea, predgrađa Geteborga, prišla je na 22:20, ali nije mogla da dostigne ogromnu prednost oslabljenog sastava Dragana Adžića.

Najefikasnija je ponovo bila 18-godišnja Đurđina Jauković, koja je dala osam golova, kao i u porazu od Rostova (22:26).

Dragana Cvijić, Milena Raičević i Kinga Ačruk su po četiri puta tresle mrežu, po dva pogotka su dodale Suzana Lazović i Biljana Pavićević, a jedan Dijana Ujkić.

Adžić je i na ovoj utakmici odmarao nedovoljno oporavljene Kristinu Neagu i Majdu Mehmedović, a Katarina Bulatović nije ni doputovala u Skoplje zbog povrede.

Podgoričanke su u ponedjeljak slobodne, a u utorak će najvjerovatnije igrati meč za 3. mjesto protiv boljeg iz susreta Podravka - Lajpcig, zakazanog za sjutra veče.

Finale je nedostižno šta god da se desi u duelu Rostova i Savehofa, jer je gol razlika Budućnosti minus jedan...

Bonus video: