Savladan Mojkovac, Lovćen osvojio i Kup

Nakon što su superiorno stigli go šampionske titule, rukometaši Lovćena večeras su prigrabili i Kup pošto su u finalu pred svojim navijačima savladali Mojkovac sa 23:19
89 pregleda 5 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 21.05.2012. 20:08h

Prvi put u istoriji crnogorskog muškog rukometa, jedan klub je osvojio duplu krunu.

Nakon što su superiorno stigli go šampionske titule, rukometaši Lovćena večeras su prigrabili i Kup, četvrti uzastopni, pošto su u finalu pred svojim navijačima savladali Mojkovac sa 23:19 (10:12).

„Dupla kruna je naša. Istina da smo do osvajanja Kupa došli mnogo teže nego što je iko očekivao. Izgleda da nam igra Mojkovca ne odgovara, igra na malo golova, sa dosta faulova. Ovo nam je bila 46. utakmica u sezoni, računajući i SEHA ligu. Uz prijateljske smo odigrali 60 utakmica, i to je mnogo za ovaj sastav, koji je prošle godine odigrao mnogo manji broj.

Veoma je teško igrati utakmice koje su unaprijed dobijene, za koje su već unaprijed napravljene majice za duplu krunu. To je veoma teško motivisati i završiti. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda, čestitke mojim momcima na fantastičnoj sezoni, i ovoj kruni. Zaista su pokazali da su pravi, i presrećan sam što sam trenirao ove momke, koji su tako dobri ljudi“, kazao je trofejni trener Cetinjana Pero Milošević.

Mojkovac je dominirao u prvom poluvremenu, imao je i prednost od četiri gola, i činilo se da se sprema veliko iznenađenje.

Cetinjani su, ipak, do odmora prepolovili zaostatak, a u 35. minutu prvi put izjednačili (13:13), da bi deset minuta kasnije Marko Drašković donio i prvo vođstvo svom timu (16:15).

Mojkovčanima je u finišu ponestalo snage i svježine, jer su u polufinalu igrali mnogo teži meč (savladali Budvansku rivijeru sa 25:24, dok je Lovćen pregazio Sutjesku sa 30:14), što je domaćin znao da kazni.

Izabranici Pera Miloševića u završnici su pojačali tempo, a ključni detalj dogodio se pri rezultatu 20:19, kada je Nebojša Simić odbranio zicer Ljubojeviću. Njegovi saigrači su tada vezali tri gola i donijeli novi pehar u prijestonicu...

„Ovo nam se dešava već drugi put u sezoni. Ovdje smo i u prvenstvu imali priliku da pobijedimo Lovćen. Prvo poluvrijeme riješili smo u našu korist, ali eto nijesmo uspjeli u nekim ključnim momentima da presudimo i povećamo razliku. Čestitam Lovćenu, ali mislim i da je bilo drugačije, da bi isto bilo zasluženo. Čestitam mojim momcima na fer i korektnoj, i maksimalnom angažmanu“, izjavio je trener Mojkovca Nenad Kraljevski.

Trener Lovćena Pero Milošević je dodao da od grada Cetinja zavisi najviše da li će ekipa ostati na okupu i naredne sezone.

„Na potezu su država, grad i uprava kluba, da obezbjede sredstva i isprate sezonu. Mislim da u sljedećoj sezoni, uz sve ove igrače i uz neka pojačanja, možemo, napraviti još veći uspjeh“, zaključio je Milošević.

Mojkovac - Lovćen 19:23 (12:10)

Cetinje - SRC „Lovćen“. Gledalaca: 700. Sudije: Ražnatović i Pavićević (Cetinje). Sedmerci: Mojkovac 4 (3), Lovćen 2 (0). Isključenja: Mojkovac 12, Lovćen 6 minuta.

Mojkovac: Cvetković (16 odbrana i sedmerac), Ronodović, Rakočević 1, Tomović, Sošić, Žurić 1, Ljubojević 2, Mišnić, Dapčević 7, Danić 1, Savić, Kruščić, Jaćimović 2, Vuković, Turković.

Lovćen: Simić (12 odbrana), Abramović, Lipovina, Jovetić 4, Kaluđerović, I. Marković 5, Stanković, Pejović 2, Drašković 3, Radović 1, Popović, Latković, Perišić 4, Lasica 1, Grbović 3, N. Marković.

Bonus video: