Sedam golova Rakčevića, Metalurg korak od četvrtfinala

„Crnogorski duel“ u osmini finala pripao je timu iz Skoplja, koji je u gostima u Minsku savladao bjeloruski Dinamo 26:23 (14:12)
107 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 15.03.2013. 00:03h

Metalurg je korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona – „crnogorski duel“ u osmini finala pripao je timu iz Skoplja, koji je u gostima u Minsku savladao bjeloruski Dinamo 26:23 (14:12), pa je revanš 23. marta, čini se, samo formalnost.

Koliko je ekipa Lina Červara bila riješena da dobije meč, govori i podatak da gosti Dinamu dozvolili samo tri izjednačenja na meču (1:1, 10:10, 12:12). Metalurg je najveću prednost od pet golova razlike imao u tri navrata (22:17, 23:18, 24:19).

Jedan od najzaslužnijih u pobjedi šampiona Makedonije bio je pivot crnogorske reprezentacije Mladen Rakčević, koji je postigao sedam golova, iz isto toliko pokušaja! Efikasniji od njega u pobjedničkom timu, ali i na čitavoj utakmici, bio je jedino Naumče Mojsovski sa devet golova. Darko Stanić je upisao 11 odbrana.

U poraženom timu, za koji nastupaju Rade Mijatović i Vasko Ševaljević, najefikasniji su bili Dmitri Nikulenkau i Sergej Onufrijenko sa po pet golova. Ševaljević se dva puta upisao u listu strijelaca, oba puta iz sedmerca.

U drugom meču osmine finala koji je odigran u četvrtak, ruski Čehovski medvjedi su na svom parketu, u meču bez odbrana, porazili njemački Kil 37:35 (19:17), iako je domaćin u finišu vodio 37:33...

U trećem međusobnom duelu, Rusi su prvi put savladali Kil, koji je doživio treći poraz u sezoni, ponovo u gostima, nakon onih protiv Pivovarne Laško i Vesprema u grupnoj fazi. Čehovski medvjedi su prvi put savladali njemački tim ove sezone, nakon dva remija i poraza (Flensburg, Hamburg).

Sergej Garbok je sa 10 golova bio najefikasniji u pobjedničkom timu, a isti učinak u redovima prvaka Evrope imao je srpski reprezentativac Momir Ilić, dok je Marko Vujin dodao osam.

Za vikend će na teren još dvojica crnogorskih reprezentativaca - Fahrudin Melić sa Gorenjem dočekuje njemački Flensburg, dok je Pik Seked Marka Lasice domaćin poljskom Targi Vive Kelceu.

Ostali parovi osmine finala

Subota

Pivovarna Laško - Hamburg

Nedjelja

Silkeborg - Barselona

Ademar Leon - Vesprem

Pik Seged - Targi Vive Kelce

Atletiko Madrid - Fuhse Berlin

Gorenje - Flensburg

Bonus video: