Sedmerac prvi put u eliti

Sedmerac će prvi put igrati u Prvoj rukometnoj ligi, zahvaljujući večerašnjoj pobjedi u baražu protiv desetkovanog Mornara sa 40:34.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 19:18h

Mladost i znatno bolja spremnost u ovom trenutku odnijeli su prevagu u baraž meču za popunu Prve rukometne lige. Darovita ekipa Sedmerca je, prema svemu viđenom, potpuno zasluženo stigla do pobjede i istorijskog uspjeha - plasmana u elitni rang, prvi put u klupskoj istoriji.

Mornar je na svojim leđima, osim slabe igračke spreme i kratke klupe (stariji barski klub je igrao sa samo osam igrača?!), imao i veliko breme u vidi brojnih problema koji su u prethodnom periodu pratili ovaj klub.

Od samog starta izabranici Steva Nikočevića imali su potpunu kontrolu i rezultatsku prednost koja je već na poluvremenu bila dobra smjernica oko konačnog ishoda. Dobri Jabučanin je pokušavao u nekoliko navrata da probudi ekipu efektnim golovima, ali je dobrog partnera imao samo u raspucanom Vasiljeviću.

U nastavku, duža klupa je u potpunosti odnijela prevagu, na isteku 48. minuta Sedmerac je stigao i do najubjedljivijih plus 10 ( 24:34), i sve dileme oko učesnika elite su već tada bile otklonjene.

U svom posljednjem meču u dresu Sedmerca, briljirao je Božidar Nikočević (ide u Partizan), predvodnik talentovane mlade barske rukometne garde, sa 12 golova.

Mornar - Sedmerac NB Plast 34:40 ( 15:18)

Bar - Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: oko 200. Sudije: Ražnatović i Kaluđerović ( Cetinje). Sedmerci : Mornar 1(1), Sedmerac 2 (1). Isključenja: Mornar 4, Sedmerac 4 minuta.

Mornar: N. Babović (17 odbrana i sedmerac), Muhadinović 2, Jabučanin 10 (1), Tomović 2, Vasiljević 10, Leković 6, Despotović 1, J. Babović 3.

Sedmerac NB Plast: Marvučić, M.Knežević (16 odbrana), Raičević 7, Mi. Mitrović, Ražnatović 2, P. Knežević , Lakčević 4, Vuković 1, Nikočević 12 (1), R. Vujačić 9, Gvozdenović, D. Vujačić 2, N. Gvozdenović, Ma. Mitrović 3.

Bonus video: