Segedin savladao Kil, Vespremu remi u Parizu

Bliže vizi za Keln je Vesprem, koji je u prvom meču četvrtfinala remizirao sa Pari Sen Žermenom u Gradu svjetlosti (24:24).
0 komentar(a)
Dean Bombač, Foto: EHF
Dean Bombač, Foto: EHF
Ažurirano: 12.04.2015. 19:53h

Dva mađarska kluba imaju realne šanse da se domognu fajnl-fora Lige šampiona za rukometaše.

Bliže vizi za Keln je Vesprem, koji je u prvom meču četvrtfinala remizirao sa Pari Sen Žermenom u Gradu svjetlosti (24:24).

U reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala, prvak Mađarske je bio na pragu trijumfa u Parizu, u kojem je lani slavio sa 28:26. Momir Ilić i drugovi su vodili od starta, a u 48. minutu su stekli rekordnih plus četiri (21:17).

Francuzi su se, ipak, izvukli i golom Lika Abaloa u posljednjem minutu stigli do remija. U revanšu ih čeka pakao u "Vesprem areni", gdje domaćin nije izgubio dvije godine...

Mikel Hansen na jednoj i Ilić na drugoj strani su bili najefikasniji igrači meča sa po osam golova.

Danca su u domaćem timu dobro pratili Vilijam Akambre (pet) i Abalo (četiri), dok se Fahrudin Melić nije upisao u listu strijelaca.

Snove o nastupu u "Lankses areni" u Kelnu može da nastavi da sanja i Segedin, koji je na svom terenu srušio moćni Kil (31:29).

Domaći su vodili od 6. minuta, imali i plus pet (12:7), ali su "zebre" izjednačile u 51. minutu (26:26).

Bilo je i 27:27 i 28:28, ali je Dean Bombač sa dva gola donio kakav-takav plus svom timu pred revanš u Njemačkoj.

Slovenački reprezentativac je bio najefikasniji igrač utakmice sa šest pogodaka, pet je dodao Žolt Balog, a po četiri Antonio Hesus Garsija, Jonas Kalman i Rajko Prodanović.

Goste je predvodio desni bek Štefen Vajnhold sa pet golova, a po četiri puta su mrežu tresli Filip Jiha, Marko Vujin i Henrik Lundstrem.

Bonus video: