Šest selekcija Prvog asa brani čast Crne Gore

Najatraktivnije rivale će imati djeca rođena 2002. godine i mlađi - djevojčice će se sastati sa danskim Viborgom, a dječaci sa slavnom Barselonom
1 komentar(a)
RK Prvi As, Foto: Privatna arhiva
RK Prvi As, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.04.2017. 23:36h

Rovinj će od srijede do petka biti preplavljenim rukometnim nadama iz devet evropskh zemalja.

Čast Crne Gore će braniti šest mlađih selekcija barskog kluba Prvi as, koji je oformio naš proslavljeni reprezentativac Marko Dobrković.

Najatraktivnije rivale će imati djeca rođena 2002. godine i mlađi - djevojčice će se sastati sa danskim Viborgom, a dječaci sa slavnom Barselonom.

Prvi as će reprezentovati i timovi dječaka i djevojčica rođenih 2000. i ranije, odnosno 2004. i mlađih.

Moto turnira je „Djeca u pokretu”, a osim rukometnih održaće se i fudbalski turnir u pet starosnih kategorija za dječake.

Ambasadori projekta su nekadašnji trofejni hravstki reprezentativci - rukometaši Slavko Goluža i Mirza Džomba, vaterpolista Dubravko Šimenc i fudbaler Dario Šimić.

„Djeci će puno značiti da imaju utakmice sa velikim ekipama kao što su Viborg i Barselona, ali i ostale, jer u Crnoj Gori nemaju takmičenja u svojim uzrastima. Na turnir ide 40 djece, takmičenje traje tri dana, a nadamo se da ćemo se vratiti sa jednom od medalja”, rekao je Dobrković pred polazak u Hrvatsku.

Bonus video: