Šesta dupla kruna za Budućnost

U finalu, u kojem dileme nije bilo nijednog trenutka, najefikasnija je bila desno krilo Budućnosti Radmila Miljanić sa 14 golova.
50 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 16:13h

Sve je bilo zapisano još prije početka sezone, kao i svake godine u posljednje dvije decenije, a ostalo je samo da se zabilježi konačan rezultat - pobjedom protiv Bisera 38:26 (21:11), rukometašice Budućnosti su danas u „Morači“ osvojile i šesti Kup u nezavisnoj Crnoj Gori.

To je, ujedno, i šesta dupla kruna Podgoričanki u Crnoj Gori, a 16. ukupno, kada se računaju i SFRJ, SRJ i SCG.

U finalu, u kojem dilema nije bilo nijednog trenutka, pa je čak Dragan Adžić često izvodio po jednu igračicu sa terena da bi utakmica bila ravnopravnija, najefikasnija je bila Radmila Miljanić sa 14 golova.

Da to nije radio, vjerovatno bi konačna i maksimalna razlika od 12 golova, koja je prvi put dostignuta u 28. minutu (20:8), bila mnogo veća.

Osim na svojoj poziciji, sjajno desno krilo je igralo i pivota, a sjajnu partiju je krunisala pogotkom iz cepelina tri sekunde prije kraja.

Elena Gjorgijevska je dodala 10, Ana Radović šest (jedan iz sedmerca), Suzana Lazović četiri, te Ivana Božović i Jelena Marković po dva, s tim da je Marković jedan postigla iz penala.

Igrala je još jedino Marina Vukčević, dok su meč sa klupe odgledale Bojana Popović, Maja Savić, Anđela i Katarina Bulatović, Milena Knežević i Sonja Barjaktarović.

U Biserima je najefikasnija bila Sandra Rakočević sa pet golova, Dijana Ujkić je dodala četiri.

Medalje i pobjedničke pehare (Budućnost danas prigrabila i trofej za osvajanje šampionske titule) uručili su Kemal Đečević i Snežana Damjanac, član Upravnog odbora i potpredsjednica UO Rukometnog saveza Crne Gore.

Budućnost - Biseri 38:26 (21:11)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 100. Sudije: Beharević i Čavor (Cetinje). Sedmerci: Budućnost 2 (2), Biseri 5 (4). Isključenja: Biseri 8 minuta.

Budućnost: Barjaktarović, Vukčević, Miljanić 14, Radović 6 (1), A. Bulatović, Savić, Popović, Marković 2 (1), K. Bulatović, Gjorgijevska 10, Knežević, Lazović 4, Božović 2.

Biseri: Kostić, Đurković, Perović, Ramusović 2, Perazić 4, Klikovac 3, Rakočević 5, Despotović 2, Simonović 2, Vukčević 1, Mugoša, Kaluđerović 1, Ivanović 2, Goranović, Rečević, Ujkić 4.

Bonus video: