Šesta pobjeda Budućnosti, i Olkim u seriji

Najefikasnija Katarina Bulatović sa 11 golova (šest iz sedmeraca), dok je Bojana Popović osam puta bila precizna. Marija Jovanović, koja je dočekana ovacijama, upisala četiri pogotka
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.03.2012. 20:47h

Otkada je u sezoni 2007/2008. promijenjen format Lige šampiona, samo je Hipobanka glavnu fazu završila sa svih šest pobjeda.

Četiri godine nakon austrijskog velikana, koji je osam puta bio prvak Evrope, taj podvig ponovio je klub koji ulazi u svoje osmo polufinale najkvalitetnijeg klupskog rukometnog takmičenja na svijetu - Budućnost.

Podgorička kaznena ekspedicija održala je još jednu lekciju Olkimu i opet pokazala da ova generacija može da ispuni snove svih navijača i napokon se domogne finala.

Na tom putu, kao i lani, stoji joj Larvik, ali stvari nisu kao prošle godine - Budućnost je jača nego prije 12 mjeseci, a Larvik slabiji za najboljeg pivota svijeta Hajdi Loke i sjajnu Gro Hamerseng...

Iako u timu nije bilo prva dva pivota, Ane Đokić i Dragane Cvijić, iako su pojedine igračice bile „rovite”, prvak Crne Gore je dominirao od početka i zasluženo slavio.

U 6. minutu bilo je 3:0, a nevjerovatna Klara Voltering je do tog trenutka sakupila nestvarnih šest odbrana!

Olkim se, ipak, probudio i sredinom prvog poluvremena četiri puta imao gol prednosti (od 9:8 do 12:11).

I nijednom više. Podgoričanke su opet nametnule svoj ritam, Bojana Popović i Katarina Bulatović su rešetale mrežu Luminice Dinu i Sanele Knezović, ali se za spektakl opet pobrinula Voltering - fenomenalno je odbranila zicer Juliji Managarovoj i izazvala erupciju oduševljenja 3.000 navijača.

Na krilima probuđene publike, Bulatovićeva je postigla dva gola, i to sa igračicom manje, pa je u 39. minutu prvi put bilo plus pet (22:17).

Činilo se da je sve gotovo, ali je rumunski šampion serijom 4:0 prišao na 23:22 i prijetio sve do 54. minuta.

Tada je Budućnost pojačala tempo i sa četiri vezana pogotka, od kojih je dva postigla Elena Gjorgijevska, došla do ubjedljive pobjede...

Budućnost - Olkim 31:25 (17:15)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 3.000. Sudije: Nikolau i Kasador (Portugal). Sedmerci: Budućnost 6 (6), Olkim 6 (4). Isključenja: Budućnost 8, Olkim 4 minuta.

Budućnost: Voltering (17 odbrana), Barjaktarović, Vukčević, Miljanić 3, Marković, Radović 1, A. Bulatović 1, Savić 2, Jovetić, Popović 8, Cakalije, K. Bulatović 11 (6), Mehmedović 1, Gjorgijevska 2, Knežević 2, Lazović.

Olkim: DInu (četiri odbrane), Tolnai, Knezović (pet odbrana), Babeanu 4 (4), Managarova 6, Nekita, Ardean-Elisej 3, Farkau, Meirošu, Vetkova, Kirila 1, Manea 3, Jovanović 4, Ozel 1, Bradeanu 1, Vizitiu 2.

Bonus video: